Riesling Schweisströpfchen - Rheinhessen

2017 Riesling Schweisströpfchen - Rheinhessen - Weingut Katharina Wechsler

Weingut Katharina Wechsler 0.75l

21

50

per fles

Een heel klein perceel gelegen boven de wijngaard van Westhofener Kirchspiel, met een interessant gelaagde bodem van klei en kalksteen. Een wijngaard die vanwege de kleigrond om hard werken vraagt, maar waarvoor je altijd wordt beloond! De naam van de wijngaard is als het ware een liefdesverklaring.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een heel klein perceel gelegen boven de wijngaard van Westhofener Kirchspiel, met een interessant gelaagde bodem van klei en kalksteen. Een wijngaard die vanwege de kleigrond om hard werken vraagt, maar waarvoor je altijd wordt beloond! De naam van de wijngaard is als het ware een liefdesverklaring.

Proefnotitie

Een wijn vol verleiding en prachtig elegant. De neus is aromatisch met bloemen, witte en gele fruittonen. In de smaak bezit hij een elegante structuur, met een citrusachtig fruit, opwekkende zuren en een prachtige lange afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2027, 8-10°C

Details

Streek

Rheinhessen

Herkomst

Rheinhessen

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Dessertwijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Riesling (wit)

Domeininformatie

Weingut Katharina Wechsler

De charmante Katharina Wechsler groeide op tussen de wijngaarden van het kleine familiedomein in het dorpje Westhofen in het zuiden van Rheinhessen. Ondanks het feit dat haar ouders enkele van de beste wijngaarden in bezit hadden, verkochten ze de wijn in bulk. Katharina volgde een studie Politicologie en Sociale Wetenschappen in Stuttgart en vond een baan bij een televisieproducent in Berlijn. Na enkele jaren in de grote stad te hebben gewoond ging er toch iets kriebelen bij Katharina. Ze wilde wijn gaan maken en dan het liefst in haar geboortedorp Westhofen. Na zeer inspirerende stages bij toonaangevende wijnproducenten zoals Klaus Peter Keller in Rheinhessen en bij Beaumont in Zuid-Afrika, startte ze in 2012 op goed geluk met twee kleine vaten riesling en silvaner. Ze ontwierp haar eigen etiket en stuurde de wijn naar wijnvrienden en pers. Al snel werden lovende artikelen over haar geschreven en kwamen de eerste klanten bij haar aan de deur; Weingut Wechsler was een feit. Katharina en haar familie bezitten 17 hectare wijngaard. De Westhofener Benn, met wijnstokken van meer dan vijftig jaar oud, is een ‘monopole’, geheel in bezit van de familie Wechsler. Daarnaast bezitten ze percelen in wijngaarden met prachtige namen als Morstein, Steingrube en Kirchspiel. Naast riesling staan er ook veel andere voor Duitsland typische druivenrassen aangeplant zoals de scheurebe, silvaner, weissburgunder en spätburgunder. Het is Katharina’s filosofie om authentieke en karaktervolle wijnen te produceren, waar elegantie en finesse op de voorgrond staan. Wijn ontstaat, voor alles, in de wijngaard. Wanneer je mooie rijpe druiven oogst, kan je wijn maken op intuïtie en gevoel, is haar stellige devies. Wij kunnen het onomwonden met haar eens zijn. Wat een ontdekking en wat een schitterende wijnen!

Regioinformatie

Rheinhessen

Rheinhessen kan gezien worden als de Languedoc van Duitsland. Het was lange tijd de producent van een grote plas saaie wijnen. Tegenwoordig gebeuren er hier juist ongelooflijk spannende dingen. Onder leiding van een groep ambitieuze en enthousiaste jonge wijnmakers, die de oudste en beste wijngaarden herontdekken, worden er wijnen gemaakt die de beroemdste wijngebieden van Duitsland uitdagen en zelfs naar de kroon steken!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen