Riesling trocken - Rheinhessen
Riesling trocken - Rheinhessen
Alle wijnen

2021 Riesling trocken - Rheinhessen - Weingut Katharina Wechsler

Weingut Katharina Wechsler 0.75l

13

50

14.95

per fles bij 6 flessen,
13,95 per fles

De ‘Gutswein’ riesling trocken is een assemblage van druiven uit de Westhofener Benn en Westhofener Kirchspiel. De vergisting vindt plaats op cuve met een deels spontane vergisting voor extra complexiteit.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De ‘Gutswein’ riesling trocken is een assemblage van druiven uit de Westhofener Benn en Westhofener Kirchspiel. De vergisting vindt plaats op cuve met een deels spontane vergisting voor extra complexiteit.

Proefnotitie

Mooi parfum van bloemen, steenfruit en ook iets tropisch. De smaak is prachtig elegant, met levendige fruittonen en schitterende zuren.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 8-10°C

Serveer met

Gegride coquille met bloemkoolcrème en hollandaise saus.

Details

Streek

Rheinhessen

Herkomst

Rheinhessen

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Riesling (wit)

Domeininformatie

Weingut Katharina Wechsler

De charmante Katharina groeide op tussen de wijngaarden in het dorpje Westhofen, in het zuiden van Rheinhessen. Desondanks volgde Katharina een studie Politicologie en Sociale Wetenschappen in Stuttgart en vond een baan bij een televisieproducent in Berlijn. Toch begon er na enkele jaren iets te kriebelen. Ze wilde wijn gaan maken en dan het liefst in haar geboortedorp Westhofen. Na zeer inspirerende stages in Duitsland en Zuid-Afrika startte ze in 2012 op goed geluk met twee kleine vaten riesling en silvaner. Al snel werden lovende artikelen over haar wijnen geschreven en kwamen de eerste klanten aan de deur; Weingut Wechsler was een feit! Katharina en haar familie bezitten inmiddels 17 hectare wijngaard. Het is Katharina’s filosofie om authentieke en karaktervolle wijnen te maken, waar elegantie en finesse op de voorgrond staan.

Regioinformatie

Rheinhessen

Rheinhessen kan gezien worden als de Languedoc van Duitsland. Het was lange tijd de producent van een grote plas saaie wijnen. Tegenwoordig gebeuren er hier juist ongelooflijk spannende dingen. Onder leiding van een groep ambitieuze en enthousiaste jonge wijnmakers, die de oudste en beste wijngaarden herontdekken, worden er wijnen gemaakt die de beroemdste wijngebieden van Duitsland uitdagen en zelfs naar de kroon steken!

Reviews

Deze wijn combineert fantastisch met ceviche

Een van mijn favoriete wijnen en een heerlijke wijn om mee te werken, is de Riesling trocken van Katharina Wechsler. Ze is met wat omwegen pas laat ingestapt in het bedrijf van haar ouders, waar zij rond 2010 de conversie heeft ingezet naar het maken van hoge kwaliteit riesling in Rheinhessen. Haar riesling trocken is een assemblage van wijngaarden uit de Westhofener Benn en Westhofener Kirchspiel van een kalkrijke leem- en zandbodem voor die heerlijke strakke stijl riesling. Deze wijn combineert fantastisch met bijvoorbeeld tartaar van vis, ceviches en andere koude voorgerechten waar lekker wat fris-zure elementen in zitten. Ronald Opten, sommelier bij Olivijn Haarlem

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven