Rioja tinto
Rioja tinto

2019 Rioja tinto - Dominio de Anza

Dominio de Anza 0.75l

22

75

per fles

Een schitterende wijn uit Rioja Alavesa, van een kalkrijke zandgrond. Een zogenaamde field blend van tempranillo, graciano, garnacha, viura, tinta velasco, vergist op open vat en rvs.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een schitterende wijn uit Rioja Alavesa, van een kalkrijke zandgrond. Een zogenaamde field blend van tempranillo, graciano, garnacha, viura, tinta velasco, vergist op open vat en rvs.

Proefnotitie

Puur, bloemig, sappig, fluwelig en mineraal.

Schenkadvies

Nu tot 2030, 15-17°C

Serveer met

Reerug filet met jus, spitskool en aardappelgratin.

Details

Streek

La Rioja

Herkomst

Rioja

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Tempranillo/ull de llebre (blauw), carignan/cariñena/carignano/mazuelo (blauw), graciano (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), macabeo/viura (wit)

Domeininformatie

Dominio de Anza

Dominio de Anza is een jong wijndomein uit de opkomende Spaanse wijnstreek Bierzo, in het noordwesten van Spanje. Oprichter en wijnmaker is de nog jonge Diego Magaña, een van Spanjes grote talenten van dit moment. Diego komt uit een bekende wijnfamilie in Navarra en groeide op tussen de wijngaarden. Hij deed uitgebreid ervaring op in Bordeaux, Bourgogne, Argentinië en Chili, maar het was de inmiddels wereldberoemde Raúl Peréz die hem echt inspireerde met zijn wijnmaakfilosofie. Peréz haalde hem bovendien over om naar Bierzo te komen en aan de slag te gaan met oude mencíastokken van de hooggelegen, koele wijngaarden met een sterk ijzerhoudende rode kleigrond. Diego begon met wijn maken in de kelder van zijn inmiddels goede vriend Raúl. In 2014 begon hij zijn eigen kleinschalige domein.

Regioinformatie

La Rioja

Rioja spreekt tot de verbeelding van elke wijnliefhebber. Deze grote streek brengt ondanks de enorme diversiteit aan terroirs een zeer herkenbare stijl wijnen voort. De wijnstreek Rioja wordt opgedeeld in drie verschillende departementen: De ‘Rioja Alta’ in het westen, ‘Rioja Baja’ in het warmere en lager gelegen oosten en het autonome Baskische ‘Rioja Alavesa’ in het noordwesten.

Reviews

Een en al drinkplezier

Geen rode bordeaux? Dat had gekund, maar ik kies hier niet per se voor een streek, maar voor een wijnmaker: Diego Magaña. Een jonge wijnmaker die prachtige wijnen maakt en laat zien waartoe men in Spanje allemaal in staat is. Een en al drinkplezier, vol fruit, frisse zuren, elegantie en tevens kracht. - Xavier Kat

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven