Rouge - Saint Guilhem-le-Désert - Cité d'Aniane

2017 Rouge - Saint Guilhem-le-Désert - Cité d'Aniane

Mas de Daumas Gassac
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 42,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Mas de Daumas Gassac 2017 presenteert zich als een wijn met een geparfumeerde neus die zich laat domineren door bosaardbeitjes, bramen en peper. In de mond vinden we prachtig geconcentreerd fruit, zonder te veel extractie, fluweelzachte tanninen, een mooie complexiteit, intens, en tegelijkertijd elegant, met een eindeloos lange afdronk. Een grote wijn die zich de komende jaren in positieve zin zal blijven ontwikkelen.

Schenkadvies:
vanaf 2024 tot 2050, 16-18°C

Serveer met:
Serveer in een ruim Bordeauxglas, in combinatie met bijvoorbeeld entrecote, gegrild vlees met Provençaalse kruiden of oude kaas.
Details:
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Herkomst St. Guilhem -le-Désert - Cité d'Aniane
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) cabernet sauvignon (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw), malbec/cot/auxerrois/pressac (blauw), merlot (blauw), petit verdot (blauw)
Wijnbereiding 2017 schaart zich bij een serie jaargangen waarin het klimaat warmer en droger was. De weinige trosjes, met kleine druifjes zorgden voor de kleinste oogst sinds 1972! Een prachtig jaar, dankzij het koelere microklimaat van de Gassacvallei, een bodem die goed water kan vasthouden en gedoseerd afgeeft en de vijftig jaar oude cabernet-sauvignonstokken. Zo bleef de frisheid in de wijnen, de signatuur van Mas de Daumas Gassac, gewaarborgd. De belangrijkste druif in deze assemblage is de cabernet-sauvignon die aangevuld wordt met inheemse druivenrassen en andere ‘Bordelaise druivenrassen’ als merlot en cabernet franc.
Domeininformatie:
Mas de Daumas Gassac
Sinds de beroemde Amerikaanse wijnschrijver Robert Parker de rode Mas de Daumas Gassac met vijf sterren kwalificeerde in zijn boek “Parker’s Wine Buyer’s Guide”, ligt deze wijn in de meest luxueuze wijnboutiques naast de grote cru’s uit Bordeaux. En hier is hard voor gewerkt! Aimé en Véronique Guibert kochten in 1970 een oude boerderij in de Gassac-vallei en ontgonnen het land, bouwden een moderne, half ondergrondse kelder en trokken deskundige wijnmakers aan. In eerste instantie werd slechts 7 hectare land beplant, met cabernet-sauvignon afkomstig uit Pauillac (nog immer 70% van de assemblage). Op advies van professor Emile Peynaud begon Guibert in 1979 ook met de aanplant van druivenrassen als malbec, cabernet franc, syrah, pinot noir en tannat. Inmiddels beslaan de wijngaarden bijna 50 hectare, verdeeld in kleine percelen, omringd door bos. In 2016 overleed pionier Aimé Guibert, maar het prachtige domein wordt op kundige wijze voortgezet door zijn vrouw en vier zoons.
Regioinformatie:
Languedoc
De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Blanc - Saint Guilhem-le-Désert - Cité d'Aniane
€ 52,95 per fles.
   
Blanc - Saint Guilhem-le-Désert - Cité d'Aniane
€ 52,95 per fles.
   
Haut-Médoc
Château Sociando-Mallet
€ 37,50 per fles.
   
Saumur Champigny Outre Terre
Domaine des Roches Neuves
€ 54,90 per fles.
   
Saint-Joseph rouge
Domaine Bernard Gripa
€ 33,50 per fles.
   
Chinon rouge Varennes du Grand Clos
€ 31,80 per fles.
   
Saumur Champigny Franc de Pied
Domaine des Roches Neuves
€ 39,95 per fles.
   
Saumur Champigny Franc de Pied
Domaine des Roches Neuves
€ 41,00 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!