Saint-Emilion
Saint-Emilion

2021 Saint-Emilion - Château Barberousse

Château Barberousse 0.75l

13

20

per fles bij een afname van 6 / 17,50 per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Stéphane Puyol heeft in 2021 aanzienlijk minder kunnen maken. Over het resultaat van de wijn zelf is hij zeer enthousiast en dat kunnen wij beamen! Een verrukkelijke Saint-Emilion met bramen, zwarte kersen en iets toast. De smaak is mooi slank met wederom het donkere fruit, goed geïntegreerd eikenhout met subtiele tonen van ceder en kruidnagel. Top!

Schenkadvies

Vanaf 2024 tot 2033, 16-18°C

Serveer met

Lekker bij geroosterde entrecote met rundermerg en sjalottenjus.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Barberousse

Bij het gehucht Le Bibey, op een steenworp afstand van het stadje Saint-Emilion, ligt Château Barberousse van de familie Puyol. Van een kasteel is hier overigens geen sprake, want het betreft niet meer dan een boerenhuis met een flinke schuur. In 1985 bezochten wij dit domein voor de eerste keer. Export kende Monsieur Puyol toen niet of nauwelijks, want zoals hij zei: “Mijn klanten wonen in Frankrijk, want ik spreek alleen maar Frans.” Inmiddels is het domein internationaal bekend. Zoon Stéphane heeft de algemene leiding overgenomen en de kwaliteit is mede dankzij een beter houtgebruik voor de opvoeding van de wijnen, nog verder gestegen.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven

Saint-Emilion

2018 Saint-Emilion

15 75

per fles bij een afname van 6 / 17,50 per fles

Saint-Emilion

2021 Saint-Emilion

(Voorverkoop)

13 20

per fles bij een afname van 6 / 17,50 per fles

L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru

2021 L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru

(Voorverkoop)

16 40

per fles bij een afname van 6 / 21,75 per fles

Bordeaux Supérieur

2021 Bordeaux Supérieur

(Voorverkoop)

9 50

per fles bij een afname van 6 / 12,40 per fles

Chianti Classico

2019 Chianti Classico

17 60

per fles bij een afname van 6 / 19,50 per fles

Saint-Emilion

2021 Saint-Emilion

(Voorverkoop)

13 20

per fles bij een afname van 6 / 17,50 per fles

Saumur-Champigny

2020 Saumur-Champigny

16 60 18.50

per fles bij een afname van 6 / 17,25 per fles