Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé
Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé
Alle wijnen

2018 Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé

Château La Gaffelière 0.75l

113

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De neus is kruidig met mooi fris donker fruit, zoethout en kruidnagel. Een rijke Saint-Emilion met mooi gepolijste tanninen, een goede vulling en frisse zuren. Het kruidige karakter komt terug in de lange en intense afdronk. 

Schenkadvies

Vanaf 2024 tot 2040, 16-18°C

Gidsbeoordeling

Wine Advocate: 94-96
Decanter: 96
Antonio Galloni (Vinous): 94-97
Het Okhuysen Proefteam: 17,5
Jean-Marc Quarin: 95
Jamessuckling.com: 95-96
Wine Spectator: 90-93

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château La Gaffelière

De familie De Malet Roquefort is al drie eeuwen lang eigenaar van Château La Gaffelière. Het château ligt net iets ten zuiden van het stadje Saint-Emilion op de coteaux. De laatste jaren is er flink geïnvesteerd in kelders en wijngaard, wat dit topterroir weer terug heeft gebracht op de plek waar het hoort.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven