Saint-Emilion - Divin de Corbin (2de wijn)

2014 Saint-Emilion - Divin de Corbin (2de wijn)

Château Corbin
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 27,95 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Heerlijk kersenfuit, frambozen, iets van laurier en viooltjes domineren de neus. De smaak is lekker pittig met iets aardse tonen, fluwelige tanninen en een uitstekende balans.

Schenkadvies:
nu tot 2024, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Saint-Emilion
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) cabernet franc/bouchet (blauw), merlot (blauw)
Wijnbereiding Anabelle laat in haar tweede wijn het pure en zuivere fruit prachtig tot expressie komen door een korte houtopvoeding. Merlot speelt hier de hoofdrol, aangevuld met wat cabernet franc.
Domeininformatie:
Château Corbin
De even charmante als kundige Anabelle Cruse bezit deze prachtige Grand Cru Classé aan de noordkant van Saint-Emilion, tegen Pomerol aan. Corbin geldt als een van de oudste chateaus uit het gebied en wordt omringd door 13 hectare wijngaard, met verschillende bodemprofielen, uiteenlopend van kiezelige zandbodem tot kalkrijke klei. Deze verschillen dragen bij aan de complexiteit van de wijnen. Anabelle laat de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan; zij zoekt naar terroirexpressie, met als sleutelwoorden elegantie, balans en frisheid.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Barsac - Sauternes
Château Gravas
€ 23,50 per fles.
   
Montagne Saint-Emilion
Vieux Chateau Saint André
€ 19,95 per fles.
   
Côtes de Bordeaux Cadillac
Château Clos Chaumont
€ 26,20 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Saint-Estèphe (caisse bois)
€ 21,95 per fles.
   
Nebbiolo d'Alba Bernardina
€ 26,90 per fles.
   
Selección de Parcelas - Bierzo
€ 22,50 per fles.
   
Saint-Emilion - Grand Cru
Château Barrail du Blanc
€ 25,10 per fles.
   
Montagne Saint-Emilion
Vieux Chateau Saint André
€ 20,90 per fles.
   
Côtes de Bordeaux Cadillac
Château Clos Chaumont
€ 26,20 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!