Saint-Emilion - Grand Cru (1,5 l)
Saint-Emilion - Grand Cru (1,5 l)

2016 Saint-Emilion - Grand Cru (1,5 l) - Château Fonbel

Château de Fonbel 1.50l

64

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Château de Fonbel is eigendom van de familie Vauthier die ook het vermaarde Château Ausone, Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé A bezit. De wijn bestaat uit 70% merlot, 16% cabernet-sauvignon, maar liefst 7% petit verdot en 7% carmenère. Een wat onorthodoxe samenstelling voor een saint-emilion dus. Krachtige neus met een hint van donkere chocolade en rijpe kersen. De smaak is intens en biedt wederom het donkere fruit en een mooie tanninestructuur. Een heerlijk zuivere saint-emilion!

Schenkadvies

Nu tot 2028+, 16-18°C

Serveer met

Gevulde eendenborst met vijgen.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

1.50l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Merlot (blauw), carmenère (blauw), petit verdot (blauw), cabernet sauvignon (blauw)

Domeininformatie

Château Fonbel

Fonbel is eigendom van de familie Vauthier, een beroemde wijnmakersfamilie in Bordeaux, die onder andere ook het wereldvermaarde Château Ausone bezit. Door de samenstelling van de bodem en de ligging van de wijngaarden is het terroir van Fonbel net iets warmer. Hierdoor doen naast merlot, ook druiven als cabernet-sauvignon en carmenère het hier uitstekend.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven