Saint-Emilion - Grand Cru
Saint-Emilion - Grand Cru

2018 Saint-Emilion - Grand Cru - Château Fonbel

Château Les Gravières 0.75l

32

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een mooie zuivere en elegante stijl Saint-Emilion met toegankelijk rijp rood fruit op de neus, dat ook in de smaak mooi op de voorgrond treedt naast aardse tonen van truffel. Een complete Saint-Emilion met een bescheiden prijs!

Schenkadvies

tot 2024, 16-18°C

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Emilion

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenras

Merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Fonbel

Fonbel is eigendom van de familie Vauthier, een beroemde wijnmakersfamilie in Bordeaux, die onder andere ook het wereldvermaarde Château Ausone bezit. Door de samenstelling van de bodem en de ligging van de wijngaarden is het terroir van Fonbel net iets warmer. Hierdoor doen naast merlot, ook druiven als cabernet-sauvignon en carmenère het hier uitstekend.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven