Santenay 1er Cru Clos Rousseau

2015 Santenay 1er Cru Clos Rousseau

Maison Camille Giroud
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 40,90 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Op de neus gul rijp rood fruit als frambozen en kersen en een iets aardse toon. Toegankelijk en toch heel complex. Zeer intrigerend!

Schenkadvies:
nu tot 2022+, 15-17°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Herkomst Santenay
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12,5%
Druivenras(sen) pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)
Wijnbereiding Santenay ligt in het zuiden van de Côtes de Beaune. De Premier Cru Clos Rousseau is gelegen op het zuidoosten met een kalkrijke kleigrond. De wijnstokken zijn zeventig jaar oud.
Domeininformatie:
Maison Camille Giroud
Het Bourgogne-huis Camille Giroud werd in 1865 opgericht door de man wiens naam het nog altijd draagt. Naast de productie van wijnen van eigen wijngaarden rond Beaune, kocht het huis wijnen van andere wijnboeren. Deze werden vervolgens in de kelders van Giroud opgevoed. Pas als het huis de wijn geschikt vond voor de markt werd deze vrijgegeven. De kelders van Giroud puilden dan ook uit van de grote oude wijnen. Dat deze werkwijze in de huidige tijd niet meer past, bleek begin 2001 toen de kleinkinderen Bernard en François het huis noodgedwongen moesten verkopen aan een investeringsgroep uit Amerika. De groep stelde de talentvolle wijnmaker David Croix aan als technisch directeur. Met de komst van Croix begon een grote omwenteling binnen Maison Camille Giroud. Vanaf 2002 is men zich gaan beperken tot het proces van wijnmaken en worden druiven en most aangekocht. De voorwaarde voor een biologisch verantwoord wijngaardbeheer bleef echter gehandhaafd. David heeft inmiddels (in 2016) het stokje overgedragen aan Carel Voorhuis om zich volledig te kunnen concentreren op zijn eigen Domaine Croix. Carel, een fransman met nederlandse roots, zet inmiddels het goede werk van David voort en is net als zijn voorganger zeer ambitieus en kundig.
Regioinformatie:
Bourgogne
De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Chorey-Les-Beaune
Domaine Tollot-Beaut
€ 32,50 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'En Chatenay'
€ 42,50 per fles.
   
Beaune 1er Cru Cent Vignes
€ 45,40 per fles.
   
Auxey-Duresses blanc
Maison Camille Giroud
€ 36,10 per fles.
   
Volnay
Maison Camille Giroud
€ 52,50 per fles.
   
Mercurey blanc
Maison Camille Giroud
€ 30,10 per fles.
   
Desiderio - Cortona
Cantina Avignonesi
€ 52,50 per fles.
   
Chinon rouge Clos de la Dioterie
Domaine Charles Joguet
€ 41,25 per fles.
   
Haut-Médoc - Cru Bourgeois
€ 43,90 per fles.
   
Champagne brut Cuvée D 5 Ans d'Age
€ 39,95 per fles.
   
Monthélie 1er Cru Les Vignes Rondes
€ 29,95 per fles.
   
Chassagne-Montrachet rouge 1er Cru Morgeot
€ 49,95 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!