Sauternes (0,375 l)
Sauternes (0,375 l)

1996 Sauternes (0,375 l) - Château de Fargues

Château de Fargues 0.38l

37

25

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Van eind september tot eind oktober werd er geoogst, met enkele regenbuien tussendoor die de botrytis bevorderden. Een klassieke sauternes met tonen van citroencake en perzikcompote. Mooi slank in de smaak met honing, sinaasappelschil en specerijen.

Schenkadvies

tot 2050, 10-12°C

Serveer met

Combineert schitterend bij paté de campagne, eenden- of ganzenleverter­rine, en doet het ook verrassend goed bij bereidingen van oesters, asperges, paddenstoelen, gevogelte of wit vlees met rijke sauzen, specerijen, vanille, gember en honing. Klassiek is natuurlijk de combinatie met de pikante blauwader roquefort met gepocheerde peer of tarte tatin.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Sauternes

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Inhoud

0.38l

Alcohol %

14%

Druivenras

Sémillon/semillon (wit)

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven