Sauvignon 'Pure' - Marlborough

2019 Sauvignon 'Pure' - Marlborough

Staete Landt
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 12,40 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Intense neus van passiefruit, vers gemaaid gras, citrus en grapefruit. De smaak is goed gestructureerd, biedt exotische fruittonen en eindigt met een lang aanhoudende, minerale afdronk.

Schenkadvies:
nu tot 2022, 8-10°C

Serveer met:
Heerlijk bij schelpdiertjes, garnalen, lichte voorgerechten, salades en geitenkaas. Ook zeer verrassend bij gestoomde dimsum of sushi.
Details:
Land Nieuw-Zeeland
Streek Marlborough
Herkomst Marlborough
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) sauvignon blanc (wit)
Wijnbereiding De sauvignondruiven worden per perceel bij perfecte rijpheid geoogst waarna op lage temperatuur de vergisting geschiedt en een opvoeding ‘sur lie’ (op de fijne gistsporen) volgt in roestvrijstalen tanks. Na enkele maanden van rijping wordt de wijn gebotteld. Dit is een perfect voorbeeld van een klassieke sauvignon blanc uit Marlborough: de wijn stuift het glas uit en is onweerstaanbaar lekker!
Domeininformatie:
Staete Landt Vineyards
De Nederlander Ruud Maasdam emigreerde in 1996 naar Nieuw-Zeeland om zijn eigen wijndomein te starten. Na grootschalig onderzoek werd elke wijngaard aangelegd met een bepaalde wijnstijl in het achterhoofd. Dat levert nu al jaren heel individuele, karakteristieke wijnen op van een uitzonderlijk hoog kwaliteitsniveau die ook positief opvallen in de internationale wijnpers. Het Amerikaanse wijntijdschrift Wine Spectator schaarde zijn Sauvignon onlangs onder de top tien van Nieuw-Zeeland!
Regioinformatie:
Marlborough
In Marlborough, gelegen op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland, bevindt zich zeker de helft van de wijngaarden van Nieuw-Zeeland. De regio staat volop in de belangstelling in de internationale wijnwereld. Dat is nogal een prestatie als je nagaat dat hier tot 1973 geen professionele wijnbouw plaatsvond. Pas omstreeks 1980 kwamen de eerste flessen Sauvignon Blanc op de markt; zij vielen meteen goed in de smaak. De Australiërs David Hohnen en Kevin Judd zagen zo veel potentie in het wijngebied, dat zij er het domein Cloudy Bay startten en hun wijnen groots op de markt durfden te brengen. In 2007 had Marlborough ruim 11.000 hectare wijnland en groeide het aantal wijnmakers in het gebied tot meer dan 100. Zij hebben echter nooit aan massaproductie gedaan. Kwaliteit gaat boven kwantiteit; dit maakt de wijnen kostbaar maar klanten betalen er graag voor. Het is een combinatie van factoren die het gebied zo enorm interessant maakt: Marlborough kent lange dagen, koele nachten, een felle zon en een milde, droge herfst. In dit klimaat krijgen de wijnen de kenmerkende ‘Kiwi-stijl': veel suikers, maar zeer verfrissend door (dankzij) de hoge zuren. Uiteraard speelt ook de alluviale bodem (vruchtbaar door het rivierslib) vol kleien een rol bij de totstandkoming van deze ideale terroir. De meest gebruikte druivensoorten zijn de sauvignon blanc en chardonnay, maar ook van riesling en pinot gris worden prachtige wijnen gemaakt. De pinot noir lijkt de grote belofte van Marlborough; hij gedijt fantastisch in het klimaat dat zo lijkt op dat in de Bourgogne.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Pinot Gris 'State of Bliss' - Marlborough
€ 15,10 per fles.
   
Sauvignon 'Annabel' - Marlborough
€ 15,30 per fles.
   
Pinot Noir 'Pure' - Marlborough
€ 14,90 per fles.
   
Pinot Noir 'Pure' - Marlborough
€ 14,90 per fles.
   
Pinot Gris 'State of Bliss' - Marlborough
€ 15,10 per fles.
   
Sauvignon 'Annabel' - Marlborough
€ 15,30 per fles.
   
Sauvignon - Rueda
Palacio de Bornos
€ 10,60 per fles.
   
Bordeaux blanc
Château Closiot
€ 14,25 per fles.
   
Chant des Vignes - Jurançon sec
€ 11,95 per fles.
   
Sauvignon Touraine
Domaine Jacky Marteau
€ 8,50 per fles.
   
Barsac - Sauternes (0,375 ltr)
€ 13,95 per fles.
   
Cuvée Boogie - Rheingau
Weingut Altenkirch
€ 10,95 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!