Sauvignon Touraine

2018 Sauvignon Touraine

Domaine Jacky Marteau
Inhoud: 0.75 l. per fles
€8,20 per fles bij een afname van 6.       €9,10 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De uitbundige ‘sauvignonneus’ biedt opgewekte tonen van kruisbes, citrusfruit en vers gemaaid gras. De smaak is fris en heerlijk zuiver en heeft knisperende zuren en een lange, sappige afdronk.

Schenkadvies:
nu tot 2021, 8-10°C

Serveer met:
Heerlijk bij mosselen, oesters, visgerechten met een frisse zetting en geitenkaas (bijvoorbeeld een Crottin de Chavignol). Ook verrukkelijk bij asperges!
Details:
Land Frankrijk
Streek Loire
Herkomst Touraine
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13,5%
Druivenras(sen) sauvignon blanc (wit)
Wijnbereiding In de wijnkelders kiezen ze voor een koude inweking en een opvoeding ‘sur lies fines’ om de frisheid te behouden en tegelijkertijd aan structuur te winnen. De Marteaus houden van het allerpuurste fruit, dus hout wordt niet gebruikt.
Domeininformatie:
Domaine Jacky Marteau
Al bijna twintig jaar maakt Jacky Marteau de heerlijkste Touraine-wijnen. Zijn wijngaarden liggen bij het gehucht ‘la Tesnière’ op een plateau langs de rivier de Cher en brengen wijnen voort van hoog niveau. Bij proeverijen van Loire-wijnen ontvangt Marteau voor zijn wijnen regelmatig een ‘medaille d’or’. Inmiddels staat hij in wijn­kringen bekend als een zeer kundig wijnmaker, die respect toont voor zijn terroir en de natuur. Eiken vaten gebruikt hij niet, omdat het pure sap van de druiven zijn voorkeur heeft. Zijn kennis heeft hij inmiddels overgedragen aan zijn dochter Ludivine en zoon Rodolphe. En ook al geniet hij nu van zijn pensioen, soms kan hij het niet laten om even te assisteren in de wijngaard of kelder.
Regioinformatie:
Loire
De Loire, die ontspringt in de Ardèche in het Massif Central en uitmondt in de Atlantische Oceaan, is de langste rivier van Frankrijk. Langs deze rivier bevinden zich vele wijngebieden die een grote diversiteit aan wijnen voortbrengen. Vanuit de Ardèche stroomafwaarts ligt het eerste belangrijke wijnbouwgebied exact halverwege, op de plek waar de rivier afbuigt van noordelijke naar westelijke richting. Dit is het gebied waar de frisse witte wijnen, gemaakt van sauvignon blanc, vandaan komen. De belangrijkste gebieden zijn: Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. Verder stroomafwaarts bij de stad Tours (het gebied Touraine) vinden we de gebieden Vouvray en Montlouis waar zowel droge, als zoete en mousserende wijnen gemaakt worden van chenin blanc. Ten westen hiervan liggen de gebieden Chinon en Bourgueil, waar rode wijnen van cabernet franc de boventoon voeren. Bij het stadje Saumur begint het gebied Anjou-Saumur. Aanvankelijk stond Saumur vooral bekend om zoete rosé-wijnen, maar vandaag de dag er wordt ook rode wijn geproduceerd van cabernet franc. De streek wordt geroemd om droge witte en de edelzoete wijnen van chenin blanc. De belangrijkste gebieden zijn Saumur (wit, rosé en rood), Saumur-Champigny (rood), Anjou (rood en wit), Savennières (wit) en Côteaux du Layon (zoet). Vlak voordat de Loire in de Atlantische Oceaan uitmondt, doorkruist de rivier nog het gebied Pays Nantais. Hier komt de beendroge Muscadet vandaan, gemaakt van de druif melon de Bourgogne.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Sancerre blanc
Domaine de la Garenne
€ 9,95 per fles.
   
Saumur rouge Les Silices
Domaine du Vieux Pressoir
€ 10,40 per fles.
   
Saumur blanc Elégance
Domaine du Vieux Pressoir
€ 10,40 per fles.
   
Gamay Touraine
Domaine Jacky Marteau
€ 9,10 per fles.
   
Cartagena Sauvignon blanc - San Antonio
€10,30 per fles bij een afname van 6.      
€10,70 per fles.
   
Chardonnay - Pays d'Oc
Domaine Terres Noires
€6,20 per fles bij een afname van 6.      
€6,85 per fles.
   
Entre-Deux-Mers
Château de Fontenille
€8,95 per fles bij een afname van 6.      
€9,50 per fles.
   
Cartagena Sauvignon blanc - San Antonio
€10,30 per fles bij een afname van 6.      
€10,70 per fles.
   
Sauvignon - Rueda
Palacio de Bornos
€ 10,50 per fles.
   
Monbazillac
Château Vari
€ 8,95 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!