Sauvignon - Rueda
Beoordeel:

2017 Sauvignon - Rueda

Palacio de Bornos
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 10,40 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
De wijn stuift het glas uit, met heerlijke geuren van tropisch fruit, witte bloemen en dat typische buxusachtige. De smaak kenmerkt zich door een uitstekend frisse structuur met veel sappig fruit en aantrekkelijke zuren.

Schenkadvies:
nu tot 2020, 8-10°C

Details:
Land Spanje
Streek Castilla-Léon
Herkomst Rueda
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13,5%
Druivenras(sen) sauvignon blanc (wit)
Wijnbereiding De kalkrijke kleigrond met een toplaag van grind, kiezel en keien en het uitstekende microklimaat bieden omstandigheden waarin de sauvignondruiven heel goed gedijen. Na een oogst gedurende de nacht en de vroege morgen ondergaan de druiven een macération pelliculaire, een koude inweking van het iets vrijgekomen sap met de schil om zo specifieke aroma’s te verkrijgen. Dit brengt een voortreffelijke wijn met karakteristieke sauvignonkenmerken, maar tevens een verleidelijk exotisch tintje, voort.
Domeininformatie:
Palacio de Bornos
Het wijngebied Rueda ligt ruim 150 kilometer ten noordwesten van de stad Madrid. Uitgestrekte hoogvlakten en zachtglooiende heuvels, slechts af en toe onderbroken door een rivierdal, bepalen hier het landschap. De druivenstokken profiteren in deze gebieden van een voortreffelijke bodem. Als geen andere staat de streek Rueda model voor het nieuwe Spanje, waar oude tradities de afgelopen jaren een verrassend moderne invulling hebben gekregen. Op Palacio de Bornos wordt hard gewerkt om goede, perfect rijpe druiven te kunnen oogsten. Het vinden van de ideale balans tussen extract en verfijning is waar het hen om te doen is. De wijnen worden dan ook met de grootst mogelijke zorg gemaakt.
Regioinformatie:
Castilla-Léon
Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Valduero Crianza - Ribera del Duero (0,375L)
€ 12,70 per fles.
   
Ribera del Duero - Roble
Dominio de Bornos
€ 10,50 per fles.
   
Orot Roble - Toro
Bodegas Toresanas
€ 7,90 per fles.
   
Espumoso Brut - Rueda
Palacio de Bornos
€ 10,75 per fles.
   
La Caprichosa verdejo - Rueda
€ 11,30 per fles.
   
Espumoso semi-seco rosado - Rueda
€ 9,25 per fles.
   
Vouvray sec
Vignobles Brisebarre
€ 11,70 per fles.
   
La Caprichosa verdejo - Rueda
€ 11,30 per fles.
   
Soave
Palazzo Maffei
€ 7,50 per fles.
   
Sauvignon Touraine
Domaine Jacky Marteau
€ 9,10 per fles.
   
Sauvignon blanc semi-dulce
€ 8,50 per fles.
   
Cuvée Boogie - Rheingau
Weingut Altenkirch
€9,60 per fles bij een afname van 6.      
€9,90 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!