Sauvignon blanc semi-dulce

2020 Sauvignon blanc semi-dulce - Palacio de Bornos

Palacio de Bornos 0.50l

7

75

8.60

per fles bij een afname van 12 / 7,95 per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Gemaakt van de sauvignondruif, die in Rueda zeer aromatisch fruit geeft. Uitbundige neus van vers wit fruit. Licht zoet, met tonen van groene appel, papaja en grapefruit. De wijn heeft een ideale balans tussen extract en verfijning.

Schenkadvies

Nu tot 2022, 10-12°C

Serveer met

Lekker bij een vruchten- of olijvencakeje of een citroen-meringuetaart.

Details

Streek

Castilla-León

Herkomst

Rueda

Kleur / Soort

Dessertwijn

Wijn karakter

Dessertwijn

Inhoud

0.50l

Alcohol %

11,5%

Druivenras

Sauvignon blanc (wit)

Domeininformatie

Palacio de Bornos

Het wijngebied Rueda ligt ruim 150 kilometer ten noordwesten van de stad Madrid. Uitgestrekte hoogvlakten en zachtglooiende heuvels, slechts af en toe onderbroken door een rivierdal, bepalen hier het landschap. De druivenstokken profiteren in deze gebieden van een voortreffelijke bodem. Als geen andere staat de streek Rueda model voor het nieuwe Spanje, waar oude tradities de afgelopen jaren een verrassend moderne invulling hebben gekregen. Op Palacio de Bornos wordt hard gewerkt om goede, perfect rijpe druiven te kunnen oogsten. Het vinden van de ideale balans tussen extract en verfijning is waar het hen om te doen is. De wijnen worden dan ook met de grootst mogelijke zorg gemaakt.

Regioinformatie

Castilla-León

Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen

Ribera del Duero - Roble

2019 Ribera del Duero - Roble

Dominio de Bornos 0.75l

9 70 10.75

per fles bij een afname van 6 / 9,95 per fles

Orot - Toro

2019 Orot - Toro

Bodegas Toresanas 0.75l

6 40

per fles bij een afname van 12 / 7,10 per fles

Orot Roble - Toro

2019 Orot Roble - Toro

Bodegas Toresanas 0.75l

7 40 8.25

per fles bij een afname van 12 / 7,70 per fles

Almodí petit white - Terra Alta

2020 Almodí petit white - Terra Alta

Altavins 0.75l

7 45

per fles bij een afname van 6 / 8,25 per fles

Entre-Deux-Mers

2020 Entre-Deux-Mers

Château de Fontenille 0.75l

9 45 10.50

per fles bij een afname van 6 / 9,75 per fles