Savigny-Champ-Chevrey 1er Cru (Monopole)

2017 Savigny-Champ-Chevrey 1er Cru (Monopole)

Domaine Tollot-Beaut
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 43,50 per fles.   (Normaal: € 48,50)
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Savigny-Les-Beaune 1er Cru is een wijn met verfijning en veel elegantie. Florale tonen, expressief sappig donker fruit, fluwelen tanninen, fijne zuren en een mooie kruidigheid.

Schenkadvies:
nu tot 2027, 15-17°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Herkomst Savigny-lès-Beaune
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)
Wijnbereiding Vanwege het meer elegante karakter van pinot noir, drinken veel rode bourgognes jong al erg lekker. Maar de grotere terroirs onderscheiden zich pas in kwaliteit na de nodige jaren van fles­rijping, zoals deze superelegante Savigny van de familie Tollot die zich de komende jaren prachtig zal ontwikkelen.
Domeininformatie:
Domaine Tollot-Beaut
Domaine Tollot-Beaut bezit 22 hectare vignobles, met name in Chorey-lès-Beaune, maar ook in Aloxe-Corton en rondom Beaune. Van de premier cru-akker Savigny-Champ-Chevrey zijn zij zelfs de enige eigenaar. Bij Tollot-Beaut wordt op traditionele wijze gewerkt en met groot respect voor de natuur. Alles is daarbij gericht op kwaliteit. De rendementen zijn dan ook laag en garanderen wijnen van topkwaliteit. Ongeveer de helft van de productie blijft in Frankrijk. Toprestaurants als Tour d’Argent en Taillevent in Parijs, Bocuse, Crocodile en Alain Chapel voeren de Bourgognewijnen van Tollot-Beaut op hun kaart. De constante kwaliteit die het familiedomein jaar in jaar uit weet te produceren is ook in de pers niet onopgemerkt gebleven. Zo plaatste het Engelse wijntijdschrift Decanter het domein enkele jaren geleden - op basis van de constant goede prijs-kwaliteitverhouding - bij de beste vijf producenten van de Bourgogne.
Regioinformatie:
Bourgogne
De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Marsannay 'Les Longeroies'
Maison Camille Giroud
€ 35,90 per fles.
   
Chablis 1er Cru 'Vaillons'
€ 34,30 per fles.
   
Nuits-Saint-Georges
Domaine David Duband
€ 56,50 per fles.
   
Aloxe-Corton
Domaine Tollot-Beaut
€ 49,50 per fles.
   
Savigny-Les-Beaune 1er Cru
Domaine Tollot-Beaut
€ 48,50 per fles.
   
Beaune 1er Cru Bressandes
Domaine des Croix
€ 56,50 per fles.
   
Chassagne-Montrachet rouge Les Chênes
€ 34,70 per fles.
   
Chassagne-Montrachet rouge 1er Cru Morgeot
€ 49,95 per fles.
   
Marsannay 'Les Longeroies'
Maison Camille Giroud
€ 35,90 per fles.
   
Rouge - Saint Guilhem-le-Désert - Cité d'Aniane
€ 37,50 per fles.
   
Nuits-Saint-Georges
Domaine David Duband
€ 56,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!