Scheurebe trocken - Rheinhessen

2018 Scheurebe trocken - Rheinhessen

Weingut Katharina Wechsler
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 14,25 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Katharina’s Scheurebe imponeert met zijn heldere en elegante fruit. Aroma’s van grapefruit en kruisbes gecombineerd met exotisch fruit. De verfrissende zuurgraad harmonieert prachtig als tegenhanger. Wat de internationale pers ervan vindt' “Een prachtige wijn” (Stephan Reinhardt voor Robert Parker). “Verfijnde neus van gele grapefruit met serieuze complexiteit in de mond, gevolgd door een zeer schone, lange afdronk, dit is bijna té goed voor een ‘basis’wijn!’’ (Stuart Pigott voor James Suckling).

Schenkadvies:
nu tot 2024, 8-10°C

Details:
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Herkomst Rheinhessen
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) scheurebe (wit)
Domeininformatie:
Weingut Katharina Wechsler
De charmante Katharina Wechsler groeide op tussen de wijngaarden van het kleine familiedomein in het dorpje Westhofen in het zuiden van Rheinhessen. Ondanks het feit dat haar ouders enkele van de beste wijngaarden in bezit hadden, verkochten ze de wijn in bulk. Katharina volgde een studie Politicologie en Sociale Wetenschappen in Stuttgart en vond een baan bij een televisieproducent in Berlijn. Na enkele jaren in de grote stad te hebben gewoond ging er toch iets kriebelen bij Katharina. Ze wilde wijn gaan maken en dan het liefst in haar geboortedorp Westhofen. Na zeer inspirerende stages bij toonaangevende wijnproducenten zoals Klaus Peter Keller in Rheinhessen en bij Beaumont in Zuid-Afrika, startte ze in 2012 op goed geluk met twee kleine vaten riesling en silvaner. Ze ontwierp haar eigen etiket en stuurde de wijn naar wijnvrienden en pers. Al snel werden lovende artikelen over haar geschreven en kwamen de eerste klanten bij haar aan de deur; Weingut Wechsler was een feit. Katharina en haar familie bezitten 17 hectare wijngaard. De Westhofener Benn, met wijnstokken van meer dan vijftig jaar oud, is een ‘monopole’, geheel in bezit van de familie Wechsler. Daarnaast bezitten ze percelen in wijngaarden met prachtige namen als Morstein, Steingrube en Kirchspiel. Naast riesling staan er ook veel andere voor Duitsland typische druivenrassen aangeplant zoals de scheurebe, silvaner, weissburgunder en spätburgunder. Het is Katharina’s filosofie om authentieke en karaktervolle wijnen te produceren, waar elegantie en finesse op de voorgrond staan. Wijn ontstaat, voor alles, in de wijngaard. Wanneer je mooie rijpe druiven oogst, kan je wijn maken op intuïtie en gevoel, is haar stellige devies. Wij kunnen het onomwonden met haar eens zijn. Wat een ontdekking en wat een schitterende wijnen!
Regioinformatie:
Rheinhessen
Rheinhessen kan gezien worden als de Languedoc van Duitsland. Het was lange tijd de producent van een grote plas saaie wijnen. Tegenwoordig gebeuren er hier juist ongelooflijk spannende dingen. Onder leiding van een groep ambitieuze en enthousiaste jonge wijnmakers, die de oudste en beste wijngaarden herontdekken, worden er wijnen gemaakt die de beroemdste wijngebieden van Duitsland uitdagen en zelfs naar de kroon steken!
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Grauer Burgunder trocken - Rheinhessen
Weingut Katharina Wechsler
€ 12,95 per fles.
   
Riesling feinherb - Rheinhessen
Weingut Katharina Wechsler
€ 13,50 per fles.
   
Riesling trocken - Rheinhessen
Weingut Katharina Wechsler
€ 13,50 per fles.
   
Grauer Burgunder trocken - Rheinhessen
Weingut Katharina Wechsler
€ 12,95 per fles.
   
Riesling feinherb - Rheinhessen
Weingut Katharina Wechsler
€ 13,50 per fles.
   
Riesling trocken - Rheinhessen
Weingut Katharina Wechsler
€ 13,50 per fles.
   
Godeval blanco - Valdeorras
€ 13,95 per fles.
   
Abras Torrontes
€ 14,50 per fles.
   
Riesling kabinett - Nahe
€ 18,25 per fles.
   
Cuvée Boogie - Rheingau
Weingut Altenkirch
€ 10,70 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!