Tinus Le Rouge - Pays de Vaucluse

2016 Tinus Le Rouge - Pays de Vaucluse

Guffens au Tourettes
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 18,90 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De wijn bezit een geweldige fruitexpressie, ondersteund door prachtig gepolijste tanninen, een verfrissende zuurgraad en een lange, zuivere afdronk.

Schenkadvies:
vanaf 2020 tot 2030+, 15-17°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Rhône
Herkomst
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 14%
Druivenras(sen) syrah/shiraz (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), cabernet sauvignon (blauw)
Wijnbereiding Volgens Guffens is voor het maken van witte wijnen intelligentie nodig, terwijl het maken van rode wijn ‘rudimentair’ is. Ondanks dat Guffens wat betreft rood ook zeer verdienstelijke wijnen heeft gemaakt, benadert hij ze te veel als witte wijnen. Dat zei de beroemde en bevriende Bordelaise adviserend oenoloog Stéphane Derenoncourt die Guffens in 2016 zijn diensten aanbood om samen een grote rode wijn te maken. Guffens die gewend is om wijn van enkel het sap te maken, moest dit nu doen met de schillen erbij. De wijnen moesten veel langer weken en het werd Guffens verboden om er te vroeg aan te komen. Het resultaat is opmerkelijk. Nooit eerder proefden wij zo’n goede rode wijn op Château des Tourettes. De assemblage bestaat uit 35% grenache (opgevoed op cuve), 25% cabernet-sauvignon (opgevoed op eikenhouten barriques) en 40% syrah (deels op cuve en deels op eikenhout), geselecteerd van de beste percelen van het domein.
Domeininformatie:
Château des Tourettes
In 2007 kochtten Jean-Marie en Maine Guffens het Château des Tourettes in de Lubéron, in de Alpes-de-Haute Provence. Ze voelen zich aangetrokken tot de oogverblindende schoonheid van de omgeving, maar ook door de grote mogelijkheden die de wijngaarden hier hen bieden; ondanks de warmte zorgt de hoge ligging (tussen 400 en 500 meter) voor de nodige afkoeling. De bodem is hoogwaardig, met grote delen kalk. Net als op Domaine Guffens-Heynen draait het daarnaast om oog voor detail en een compromisloze aanpak. Sinds enkele jaren is Guffens ook persoonlijk intensief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken op het domein en stijgt de kwaliteit alsmaar verder.
Regioinformatie:
Rhône
De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Rasteau rouge Grenat - Vin Doux Naturel
€ 21,50 per fles.
   
Côtes du Rhône 'Mon Coeur'
J.L. Chave Sélection
€ 13,95 per fles.
   
Gigondas
Domaine Raspail-Ay
€ 24,50 per fles.
   
Tinus Le Blanc - Pays de Vaucluse
€ 18,90 per fles.
   
Tinus Grand Rouge - Vin de France
Château des Tourettes (Voorverkoop)
€ 20,55 per fles.
   
Tinus Grand Blanc - Chardonnay
Château des Tourettes
€ 23,25 per fles.
   
Gigondas
Domaine Raspail-Ay
€ 24,50 per fles.
   
Tinus Grand Rouge - Vin de France
Château des Tourettes (Voorverkoop)
€ 20,55 per fles.
   
Selección de Parcelas - Bierzo
€ 22,50 per fles.
   
Haut-Médoc - Cru Bourgeois
€ 19,25 per fles.
   
L' Esprit de Chevalier - Pessac-Léognan (2e wijn)
€ 16,10 per fles.
   
Rosso di Montepulciano
Cantina Avignonesi
€ 12,70 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!