Vacqueyras
Vacqueyras
Alle wijnen

2018 Vacqueyras - Domaine du Pesquier

Domaine du Pesquier 0.75l

18

20

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De rendementen op deze kleine wijngaard waren in 2018 lager dan normaal, maar van een hoge kwaliteit. De wijn bezit een kruidig, donker en rood fruit, een elegante, frisse structuur, iets zwoele tanninen, laurier en een sappige afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2029, 16-18°C

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Vacqueyras

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Domaine du Pesquier

De familie Boutière, makers van ‘Mon petit Petrus’, geldt als een van onze trouwste leveranciers en maakt schitterende wijnen. Met de nieuwe generatie aan het roer, in de persoon van Mathieu Boutière, hebben de wijnen verder aan elegantie en precisie gewonnen, zonder het wat stoere karakter van de herkomst te verliezen. Het domein bestaat uit ruim 24 hectare vignobles: 17 hectare in Gigondas, 1 hectare in Vacqueyras, 2 hectare Côtes du Rhône en 4 hectare Vin de Pays de Vaucluse.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Kruidig, maar ook zacht en soepel

Al ruim dertig jaar ben ik klant van Okhuysen, vooral bij de voorverkopen. Welke wijn ik drink, laat ik meer afhan-gen van het moment en minder van de wijn-spijscombinaties. Ik houd van krachtige smaken en de wijnen uit de Rhône beantwoorden daar volledig aan. Deze wijn is kruidig en toch zacht en soepel. Zijn heldere smaak blijft lang hangen. Een heerlijke wijn tegen een even aangename prijs. Een ideale combinatie voor elke dag – nou, bijna dan. Want weet: ‘naarmate men vaker op elkaars gezondheid drinkt, neemt het effect ervan af.’ – Huibert Baron 

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven