Vin de Pays de l'Hérault rouge (0,375L)
Beoordeel:

2008 Vin de Pays de l'Hérault rouge (0,375L)

Mas de Daumas Gassac
Inhoud: 0.38 l. per fles
€ 17,90 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
‘Le seul premier cru du Languedoc’ wordt deze wijn wel genoemd: een Languedoc met het karakter van een grote Bordeaux. De familie Guibert oogst de druiven op het optimum van vegetatieve rijpheid, wanneer de concentratie, zuren en suikers het best in balans zijn. Er is geen twijfel mogelijk: deze wijn hoort in het rijtje van de grote wijnen uit Frankrijk. De unieke terroir is ideaal voor de cabernetsauvignon. Daumas Gassac houdt zich met gemak staande tussen de grote crus van Bordeaux. Een echte bewaarwijn!

Schenkadvies:
nu tot 2020, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Herkomst Pays d'Hérault
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.38 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) cabernet sauvignon (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw), carmenère (blauw), malbec/cot/auxerrois/pressac (blauw), merlot (blauw), petit verdot (blauw), syrah/shiraz (blauw), tannat (blauw)
Domeininformatie:
Mas de Daumas Gassac
Sinds de beroemde Amerikaanse wijnschrijver Robert Parker de rode Mas de Daumas Gassac met vijf sterren kwalificeerde in zijn boek “Parker’s Wine Buyer’s Guide”, ligt deze wijn in de meest luxueuze wijnboutiques naast de grote cru’s uit Bordeaux. En hier is hard voor gewerkt! Aimé en Véronique Guibert kochten in 1970 een oude boerderij in de Gassac-vallei en ontgonnen het land, bouwden een moderne, half ondergrondse kelder en trokken deskundige wijnmakers aan. In eerste instantie werd slechts 7 hectare land beplant, met cabernet-sauvignon afkomstig uit Pauillac (nog immer 70% van de assemblage). Op advies van professor Emile Peynaud begon Guibert in 1979 ook met de aanplant van druivenrassen als malbec, cabernet franc, syrah, pinot noir en tannat. Inmiddels beslaan de wijngaarden bijna 50 hectare, verdeeld in kleine percelen, omringd door bos. In 2016 overleed pionier Aimé Guibert, maar het prachtige domein wordt op kundige wijze voortgezet door zijn vrouw en vier zoons.
Regioinformatie:
Languedoc
De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

La Diva Blanche - Pays d'Oc blanc
€ 20,95 per fles.
   
Cabernet Sauvignon - Vin de Pays d'Oc
€ 13,25 per fles.
   
La Diva - Vin de Pays des Coteaux de Murviel rouge
€ 16,25 per fles.
   
Rosé frizant - Pays de l'Hérault
€ 19,70 per fles.
   
La Bergerie des Abeilles - Collioure rouge
€ 13,25 per fles.
   
Haut-Médoc - Cru Bourgeois
Château du Retout (Voorverkoop)
€14,75 per fles bij een afname van 6.      
€18,95 per fles.
   
Pinot Noir 'Pure' - Marlborough
€ 14,90 per fles.
   
Año Cero Cabernet Sauvignon
€ 15,90 per fles.
   
Médoc - Cru Bourgeois
Château Le Temple
€ 16,95 per fles.
   
Le Difese - Toscana
Tenuta San Guido
€ 22,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!