Blogs

Filter blogs
Terugblik op Bordeaux En Primeur 2021

Door Job Joosse, 10 mei 2022

Terugblik op Bordeaux En Primeur 2021

Op zondagavond 24 april vertrokken we met ons Okhuysen proefteam vol enthousiasme naar Bordeaux om het nieuwe oogstjaar 2021 te gaan proeven. Eindelijk weer op reis! Xavier nam Jonna en Menno onder zijn hoede, terwijl ik mijn eigen proefprogramma had. Op deze wijze konden we gezamenlijk nog breder proeven; hetgeen in dit jaar niet overbodig was. Op maandagochtend 25 april begon ik met de complete ...

Lees verder
De ware wijnmaker toont zich in een moeilijk jaar

Door Xavier Kat & Milton Verseput, 6 mei 2022

De ware wijnmaker toont zich in een moeilijk jaar

Vorst, meeldauw en hagel zorgden voor een extreem kleine oogst, die vervolgens ook nog streng geselecteerd en zorgvuldig gevinifieerd moest worden. Alleen dan kwam de kwaliteit.Jean-Marie Guffens windt er geen doekjes om: “In 2021 is alles klote!” In het jaar zat het meeste dan ook tegen. Zo startte het voorjaar al vroeg met warm en zonnig weer en liepen de wijnstokken snel uit. De vorst van b...

Lees verder
Terug in de tijd

Door Pieter Nijdam, 30 april 2022

Terug in de tijd

We gaan dertig jaar terug in de tijd. Het is voorjaar in de Médoc. Voor mij en een vriendinnetje alle reden om de koffers te pakken en met de Kever naar het zuiden af te dalen. Mijn vriendin was er nog nooit geweest, maar ze wilde graag zelf checken wat er waar was van alle sterke verhalen die ze had gehoord over mijn reisjes naar Bordeaux. Ik deed dat al tien jaar en had inmiddels een ruime vrie...

Lees verder
Recept: gebakken asperges met cantharellen, eidooier en gekarameliseerde uien

Door Menno Post, 22 april 2022

Recept: gebakken asperges met cantharellen, eidooier en gekarameliseerde uien

Het aspergeseizoen is in volle gang en wij kunnen geen genoeg krijgen van het witte goud. Of je nu voor een traditionele bereiding kiest of iets nieuws probeert, een passend glas wijn hoort er sowieso bij! Chef-kok Menno Post van Restaurant Olivijn in Haarlem deelde het volgende recept met ons en onze collega en oud-sommelier Charlotte maakte hem. Hieronder het recept:Ingrediënten (voor 4 persone...

Lees verder
De beste oogst in jaren in de DOC Corvina Garda

Door Elisa Duivestein, 15 april 2022

De beste oogst in jaren in de DOC Corvina Garda

De met corvina aangeplante wijngaarden van Palazzo Maffei bevinden zich in Caprino Veronese, gelegen ten noord-oosten van Bardolino. Dankzij de ligging in de heuvels zijn de nachten hier koel en biedt de zon voldoende warmte gedurende de dag. In 2021 zorgde een koelere en natte periode in de zomer ervoor dat de véraison (het verkleuren van de druiven) later dan gewoonlijk plaatsvond. Dit had een ...

Lees verder
Vinologisch: Wat doet gist?

Door Max Funcke, 15 april 2022

Vinologisch: Wat doet gist?

Als je het sap van een appel vergist, dan ruikt en smaakt het resulterende product naar vergiste appel – zo begin ik mijn proeverijen vaak. Vergiste abriko-zen ruiken naar vergiste abrikoos, enzovoort. Bij druiven ligt dat anders. De aroma’s en smaken die bij de vergisting van druiven ontstaan zijn in het beste geval oneindig complex en adembenemend mooi. Ze kunnen ruiken naar fruit dat niets ...

Lees verder

Zoeken in artikelen


Populaire onderwerpen


Categorieën


Wis filters