Blogs

Filter blogs
GASPARD N°1: Exclusieve cuvée van Lidewij bij Grutto

Door Femke Pruis, 19 november 2023

GASPARD N°1: Exclusieve cuvée van Lidewij bij Grutto

Met de feestdagen in aantocht hebben we een leuk nieuwtje om met jullie te delen. Een uniek project, iets wat we nog niet eerder hebben gedaan. Samen met Grutto en Lidewij van Wilgen van Terre des Dames brengen we namelijk een exclusieve wijn uit: de Gaspard N°1. Een speciaal voor ons gecomponeerde cuvée op basis van grenache, carignan en syrah, waar Lidewij slechts één vat van heeft gema...

Lees verder
Bijgerecht: Rode kool van de kerstman

Door Eva Posthuma de Boer, 23 november 2023

Bijgerecht: Rode kool van de kerstman

Ingrediënten (voor 4 personen):1 kleine rode kool (biologisch)50 gr suiker100 gr boter250 ml rode wijn250 ml port3 eetlepels wittewijnazijn1 ui, gesnipperd75 gr honingsap van 2 sinaasappelssap van 2 citroenen2 appels, liefst goudreinet, grof geraspt2 eetlepels cranberrycompote1 laurierblaadjepeper en zoutBereidingVerwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem doormidden.Snijd de stam er...

Lees verder
Bijgerecht: Boterige aardappelpuree

Door Eva Posthuma de Boer, 23 november 2023

Bijgerecht: Boterige aardappelpuree

Ingrediënten (voor 4 personen):1 kg kruimige aardappelen van min of meer gelijke grootte250 ml lauwe melk250 gr boter, in blokjes1 eidooier1/2 theelepel verse nootmuskaatpeper en zout Bereiden Zet de aardappelen (met schil) op in een pan met ruim koud water. Breng aan de kook.Zet het vuur laag en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.Prik er met een mes in; als de aardappel...

Lees verder
Bijgerecht: Gratin Dauphinois

Door Eva Posthuma de Boer, 23 november 2023

Bijgerecht: Gratin Dauphinois

Ingrediënten (voor 4 personen):1,2 vastkokende aardappelen2 teentjes knoflook150 gr geraspte emmentaler of gruyère600 ml slagroom600 ml volle melk2 theelepels zout 1 theelepel vers geraspte nootmuskaatpeperBereidingVerwarm de oven voor tot 160°C Schil en was de aardappelen en snijd ze dan in plakjes van 2 à 3 mm.Gebruik hiervoor een mandoline, of een mes en veel precisie en geduldwas d...

Lees verder
Dessert: Mont blanc van koekkruim, vanilleroom, kastanjecrème en pure chocolade

Door Anne-Ruth Dekker, 23 november 2023

Dessert: Mont blanc van koekkruim, vanilleroom, kastanjecrème en pure chocolade

Ingrediënten (voor 4 personen):450 ml slagroom400 gram gekookte kastanjes 150 gram suiker + 1 eetlepel extra8 speculoos koekjes15 gram pure chocolade1 vanillestokjeTip: alle componenten van dit dessert kun je voorbereiden. Zo hoef je op het laatst het dessert alleen nog maar op te maken. Tip: waarschijnlijk blijft er wat kastanjecrème over. Dat is ook erg lekker met wat yoghurt.Bereiding1. Doe d...

Lees verder
Hoofdgerecht: Hertenmedaillon met knolselderijcrème en een rode wijn-chocoladesaus

Door Anne-Ruth Dekker, 23 november 2023

Hoofdgerecht: Hertenmedaillon met knolselderijcrème en een rode wijn-chocoladesaus

Ingrediënten (voor 4 personen):4 hertenmedaillons (Grutto)1 little gem1 takje tijm1 takje rozemarijn1 knoflookteenRoomboterOlijfoliePeper en zout5 gram pure chocoladeCressen voor de garneringvoor de knolselderijcrème1 knolselderij1 eetlepel citroensap100 ml slagroom30 gram roomboterPeper en zoutvoor de rode wijn chocoladesaus300 ml lichte rode wijn100 ml bone broth rund (Grutto)50 gram roomboter...

Lees verder

Zoeken in artikelen


Populaire onderwerpen


Categorieën


Wis filters