Blogs

Filter blogs
Recept: Mouclade (mosselen in romige saus)

Door Eva Posthuma de Boer, 29 februari 2024

Recept: Mouclade (mosselen in romige saus)

Dit verfijnde maar eenvoudige mosselgerechtje komt oorspronkelijk uit de Bretagne, om precies te zijn uit het plaatsje Lorient. Vandaar het tintje van oosterse specerijen.Ingrediënten (voor 4 personen):mespunt saffraandraadjes2 kg mosselen2 sjalotjes3 eetl. milde olijfolie300 ml droge witte wijn1/2 theel. cayennepeper50 g boter2 teentjes knoflook, gerasptzout en peper4 eetl. bloem100 ml slagroom1...

Lees verder
Chante Cigale: De verfijning zit hem in de details

Door Femke Pruis, 7 maart 2024

Chante Cigale: De verfijning zit hem in de details

Châteauneuf-du-Pape, alleen de naam al schept hoge verwachtingen. De wijnen uit dit wereldwijd bekende stadje tussen Avignon en Orange hebben al sinds 1936 een beschermde herkomstbenaming, als een van de eerste in heel Frankrijk.‘Châteauneuf’ kent vele grote namen en de wijnen genieten veel aanzien. Maar, de appellation heeft ook een behoorlijke omvang, kent een grote variatie aan bodemsoort...

Lees verder
Mordorée: Par amour de la terre

Door Femke Pruis, 7 maart 2024

Mordorée: Par amour de la terre

Ambre Delorme heeft de touwtjes van het familiedomein in Tavel stevig in handen, terwijl het soms lijkt alsof het haar allemaal weinig moeite kost. Via haar social media accounts – van waaruit ze ons en de rest van haar volgers haast dagelijks op de hoogte houdt van het reilen en zeilen op het domein – zien we haar druk aan het werk in de kelder of op beurzen in binnen- en buitenland om haar w...

Lees verder
Pesquier: Een jaar met finesse

Door Femke Pruis, 7 maart 2024

Pesquier: Een jaar met finesse

Een oogstjaar kan vele gezichten hebben, zelfs wanneer het slechts over één wijnregio gaat. Toen wij twee jaar geleden een bezoek brachten aan Mathieu Boutière, vierde generatie wijnmaker op Domaine du Pesquier, vertelde hij ons zijn verhaal over 2021. Er was goed nieuws en slecht nieuws. Eerst maar het slechte dan, namelijk dat tijdens de vroege voorjaarsvorst flink wat knoppen sneuvelde...

Lees verder
Raspail-Ay: Beter dan ooit!

Door Femke Pruis, 7 maart 2024

Raspail-Ay: Beter dan ooit!

Als Louis Kat tijdens een inkoopreis in 1979 niet zou zijn gestopt voor een korte lunchpauze in een plaatselijk restaurant, dan zouden wij u nu niet deze wijn hebben kunnen aanbieden. Gelukkig stopte onze Okhuysen-nestor wel op die warme zomermiddag. En gelukkig zorgde zijn nieuwsgierigheid ervoor dat hij van de kaart iets koos waar hij nog niet eerder van had gehoord. Hij proeft, wordt omver gebl...

Lees verder
Luc Pélaquié: De aanhouder wint

Door Femke Pruis, 7 maart 2024

Luc Pélaquié: De aanhouder wint

Het belooft een bijzonder jaar te worden voor Luc Pélaquié. Vanaf oogstjaar 2024 gaat dan echt gebeuren, waar hij als voorzitter van het Syndicat des Vins de Laudun al die jaren voor gestreden heeft: eindelijk een promotie van Côtes du Rhône Villages naar ‘cru’ voor zijn geliefde Laudun. Het tekent het karakter van Luc, een geduldig man die zich niet gauw gek laat maken. Ook zijn Domaine P...

Lees verder

Zoeken in artikelen


Populaire onderwerpen


Categorieën


Wis filters