Diamond Award voor Xavier

Diamond Award voor Xavier

Door The Wine & Food Association | 9 januari 2017

Afgelopen zondag, 8 januari 2017, ontving Xavier Kat tijdens de 15e editie van Wine Professional de prestigieuze Diamond Award! De overige awards gingen naar Xiaohan Ji (chef-eigenaar HanTing Cuisine, Den Haag) en Martin van Nierop (RAI Amsterdam).

De awards, ontworpen door juwelier Lyppens Langebrugsteeg in Amsterdam, werden op zondag 8 januari uitgereikt door Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association en de Gastronomische Groote Club. Ruim honderd genodigden woonden de feestelijke ceremonie in Hotel de l’Europe bij. De Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. De officiële opening van Wine Professional werd verricht door de heer Philippe Lalliot, de Ambassadeur van Frankrijk.

Xavier Kat (Wijnkoperij Okhuysen)
Wijnkoperij Okhuysen bestaat 150 jaar en Xavier Kat is er 15 jaar directeur-eigenaar. Okhuysen, een van de oudste wijnimporteurs van ons land, is een begrip onder wijnliefhebbers en restaurant-professionals. De rol van Wijnkoperij Okhuysen binnen de hogere gastronomiesegment is het afgelopen decennium sterk toegenomen. Hoge kwaliteit, uitstekende service, een eerlijke prijsstelling en rechtsstreeks contact met de wijnproducenten zijn de belangrijkste uitgangspunten voor het bedrijf. Al in de jaren tachtig zorgde het eigen magazine Vinée Vineuse voor een voorbeeldige klantenbinding. Onder leiding van Xavier Kat, tevens vice-voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, zijn de professionaliteit, het assortiment en de invloed van Okhuysen verder gegroeid. Meer dan 300 wijnhuizen maken deel uit van het assortiment, waarin de nadruk ligt op de klassieke Europese wijnlanden.

Bron: The Wine & Food Association