Zin in de Feestdagen!

Zin in de Feestdagen!

Door Xavier Kat | 27 november 2014

Het is raar schrijven over het gure decemberweer en het gerieflijk knapperende haardvuur in huis, als het op het moment van schrijven, op de 1ste november, ruim twintig graden is en kinderen in korte broeken buitenspelen. Geen druif die daar nog van profiteert, want de bladeren vallen en de oogst is inmiddels overal (op hier en daar een ‘vendange tardive’ na) binnen. Wederom waren de omstandigheden voor de wijnbouw dit jaar in grote delen van Europa lastig. De natuur lijkt de laatste jaren flink door elkaar geschud: het is warm en droog op momenten dat het doorgaans regent en koel en nat wanneer de zon moet schijnen. Een goede bloei en vruchtzetting leidden gelukkig wel tot gezonde hoeveelheden druiven. Ook een uitstekende nazomer poetste nog wat oneffenheden weg. Hoewel ze vaak erg goed moesten selecteren, zijn de betere producenten over het algemeen tevreden. Ook 2014 zal dus weer een jaar van de wijnmaker worden. Het kaf wordt daarmee van het koren gescheiden en dat werkt heel verhelderend.

Wel moet de consument op zijn hoede blijven: net als de afgelopen jaren zullen er weer de nodige partijen matige wijnen, versierd met mooie flessen, dito etiketten en klinkende namen, op de markt worden gedumpt. En hoewel de prijzen aantrekkelijk lijken, is, zoals dat meestal het geval is, goedkoop duurkoop. Wees gerust: bij Okhuysen zal u dit niet overkomen. Wij houden vast aan ons principe dat wij enkel wijnen aanbieden die we zelf ook graag drinken, tegen een prijs die we er zelf ook voor zouden willen betalen. Dat lijkt eenvoudig en dat is ook zo. Zo eenvoudig dat het ons jaar in jaar uit een groeiende groep enthousiaste liefhebbers als klant brengt. Het team Okhuysen-medewerkers breidt zich dan ook steeds wat verder uit. Stuk voor stuk bevlogen mensen die onze filosofie van kwaliteit in product en service vol enthousiasme uitdragen en ervan genieten om u nieuwe wijnen te laten ontdekken en de wijnen in goede orde bij u te krijgen.

Er is ook weer hard gewerkt aan deze laatste Vinée Vineuse, die traditiegetrouw geheel in het teken staat van de decembermaand en de feestdagen. Naast een gevarieerd aanbod van wijnen om nu van te genieten, doen we u ook dit jaar de nodige wijn-spijssuggesties en bieden wij u mooie cadeau-ideeën. Als klap op de vuurpijl treft u bij deze Vinée Vineuse een bijlage met een vijftigtal exclusieve wijnen, die u per fles tegen een extra aantrekkelijke prijs kunt bestellen.

Wij wensen u fantastische feestdagen en een zeer goede jaarwisseling!

Xavier Kat en alle medewerkers van Okhuysen.