Chinese groene asperges met biefstuk en zwarte bonensaus

Chinese groene asperges met biefstuk en zwarte bonensaus

Door Wat Schaft de Podcast | 5 april 2021

Groene asperges en heel veel smaakmakers. Samen met biefstuk een heerlijk Chinees gerecht.

Ingrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen):
- 500 gram biefstuk
- 500 gram groene asperges
- 1 uit (dunnen reepjes of ringen)
- 5 tenen knoflook (fijngehakt)
- 4 centimeter gember (fijngehakt of geraspt)
- 2 eetlepels zwarte bonen
- 2 eetlepels oestersaus
- Zonnebloem of arachideolie
- Peper en zout

Kooksaus
- 15 gram suiker
- 15 milliliter Shoaxing rijstwijn
- 45 milliliter water

Rundvlees marinade
- 15 milliliter lichte Chinese soja saus
- 15 milliliter Shoaxing rijstwijn
- 15 milliliter sesamolie
- 15 gram maïzena

1. Meng de marinade. Meng de kooksaus en breng op smaak met royaal zwarte peper en een beetje zout.
2. Snij de biefstuk met een scherp mes in dunne plakjes en leg deze in de marinade. Laat deze ongeveer 20 minuten marineren.
3. Breek of snij het houterige deel van de onderkant van de asperges af. Snij de asperges schuin in stukken van 4-8 cm.
4. Verhit een wok op hoog vuur. Doe een scheut olie in de pan en wacht even tot deze goed heet is. Schep het vlees in de olie en roerbak. Dit gaat spetteren, dus pas op! Schep na 2 minuten het vlees uit de wok en hou dit apart.
5. Doe indien nodig een nieuwe scheut olie in de wok en roerbak de uien, knoflook, gember en zwarte bonen. Voeg na 1 minuut de groene asperges toe en roerbak voor 2 minuten. Voeg de kooksaus toe en laat een paar minuten garen. Als de asperges beetgaar zijn, voeg dan het vlees weer toe. Schep om en voeg als laatste de oestersaus toe.
6. Dien op met gekookte rijst.