Recept: Aziatische salade

Recept: Aziatische salade

Door Job Joosse | 3 december 2020

FRIS WIT –  zuiver en elegant

Het kerstdiner gaat vaak van start met een licht gerechtje of klein hapje. Bijvoorbeeld iets Aziatisch – we koken steeds meer over de grens, ook met kerst. Fris wit is dan de perfecte begeleider, als tegenhanger voor het kruidige tot lichtpittige.

Aziatische salade met garnalen, rijstnoedels en sesam

Ingrediënten (voorgerecht 4 personen):

100 gram rijstnoedels
300 gram gamba’s (schoongemaakt)
Halve teen knoflook (geplet en fijngehakt)
Zakje raketsla melange
1 avocado (in kleine blokjes)
½ mango (in kleine blokjes)
¼ komkommer (gewassen en met schil in kleine blokjes)
5 radijsjes (in flinterdunne plakjes)
Sap van een halve limoen
2 eetlepels extra vierge olijfolie
Eetlepel vers gehakte koriander
Theelepel sesam
Grof zeezout (Fleur de Sel of Maldon), versgemalen zwarte peper (naar smaak)

1. Rooster in een hete koekenpan de sesamzaadjes heel kort tot ze goudbruin zijn.
2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet even weg.
3. Doe in een grote mengkom de raketsla melange, noedels, avocado, komkommer, radijsjes en de mango
4. Maak de salade aan met olijfolie en limoensap en breng op smaak met peper en zout.
5. Meng de salade goed.
6. Dresseer de borden met de salade.
7. Doe een eetlepel olijfolie in een gloeiend hete wokpan en bak daarin de garnalen met de knoflook gaar in circa 1,5 tot 2 minuten.
8. Verdeel de garnalen over de borden met salade en maak af met de geroosterde sesam en wat gehakte koriander.

Producten