Share a splash!

Share a splash!

Door Ondine Chattan | 5 maart 2020

Ondine Chattan is hoofd-wijnmaker bij Cannonball Wines, en werd in het kader van internationale vrouwendag dit jaar gevraagd naar haar werk.

Hoe ziet een dag er als hoofd-wijnmaker uit?
"In één woord: magisch. Ik woon in een prachtige omgeving en werk met gelijkgestemden. Iedere dag biedt weer kansen om wijnen te proeven in verschillende productiestadia, strategieën te bedenken voor assemblages, nieuwe concepten en te verbeteren door te proeven. Op bezoek gaan bij wijnboeren en wandelen door de wijngaarden helpt bij het creëren van ons merk en welke boodschap we willen uitdragen. Het proeven met de klanten die ons verhaal delen, leveranciers ontmoeten om te leren over nieuwe producten en technologie, het bezoeken van nieuwe potentiële wijngaarden tot de balans tussen voorraad en vraag bewaken. Het is een divers beroep dat een breed scala aan verantwoordelijkheden met zich meebrengt.

Waar haal je inspiratie vandaan?
‘’Uit verschillende dingen, maar vooral uit mijn omgeving. In Sonoma County werken we vanuit een gelijkheid en doelgerichtheid waarbij we duurzaamheid en authenticiteit omarmen. Ik wil een gevoel delen van de plek waar we de druiven verbouwen en de wijn maken en het collectieve bewustzijn van onze gemeenschap. Ik word ook geïnspireerd door de puurheid van smaken in de druiven zelf en probeer die smaken op verschillende manieren te gebruiken, of het nu gedurfd en direct is of subtiel en gelaagd – langzaam ontvouwend."

‘’Ik word er dagelijks aan herinnerd dat wijn zelf een levend, voortdurend veranderend product is. Deel uitmaken van die hele cyclus en het aansturen is heel dankbaar en mooi werk. Uiteindelijk weerspiegelt ons merk de visie van al degenen die ons merk maakt – een samensmelting van mensen, plaatsen en tijd.’’