Onweerstaanbare champagne

Onweerstaanbare champagne

Door Elisa Duivestein | 23 november 2018

Het gebeurt niet vaak dat wij een nieuwe champagne aan ons assortiment toevoegen. Maar als onze exclusieve topproducent Veuve A. Devaux met zo'n onweerstaanbare bubbel als deze Coeur des Bar komt, zeggen wij uiteraard geen nee. Want wat is dit een aanwinst voor ons al prachtige aanbod exclusieve champagnes.

Deze cuvee is gemaakt van 100% pinot noir druiven, een zogeheten 'blanc de noir', gemaakt van het blanke sap uit een blauwe druif. De basis komt uit in 2015 speciaal geselecteerde percelen, aangevuld met 20% reservewijn voor extra complexiteit. De Coeur des Bar heeft een prachtige gouden kleur, echt een feest in het glas! Je ruikt krachtige aroma's van rood fruit en een beetje brioche. De smaak is super en prachtig in balans met tonen van gedroogd fruit en honing. Een verfijnde champagne met een verrassende frisheid. Maak de feestmaand compleet met deze nieuwe favoriet, wij zijn inmiddels fan!


Het champagnehuis Devaux ligt in het meest zuidelijke gedeelte van de Champagne, waar de pinot noir- druif perfect rijpt. De pinot noir is dan ook de belangrijkste druif in de champagnes van Devaux, aangevuld met chardonnay om fruit en elegantie toe te voegen. Voor veel grote Champagnehuizen is het vooral belangrijk een bepaalde huisstijl te maken. Zij kopen hun druiven uit elke willekeurige regio, want de kenmerken van de ‘terroir’ zijn voor hen minder belangrijk. Zo niet bij Devaux: zij zoeken júíst naar het karakter van hun terroir, namelijk de regio Côte des Bar. Dit, in combinatie met de strenge kwaliteitseisen (zij gebruiken bijvoorbeeld alleen de most van de eerste persing) maakt de campagnes van Devaux zo onweerstaanbaar lekker.