Recept: gebakken coquilles

Recept: gebakken coquilles

Door Job Joosse | 3 december 2020

RIJK WIT –  intens en weelderig

Rijk wit staat voor wijnen met concentratie, complexiteit en structuur, die perfect in balans zijn. Wijnen die indruk maken op je tafelgasten, helemaal als je hier een gerecht van gevogelte met een romige saus of stevige witvis, zoals in roomboter gebakken coquilles, bij serveert.

Gebakken coquilles met botersaus

Ingrediënten (voorgerecht 4 personen):

12/16 verse Coquilles Saint-Jacques (schoongemaakt, vraag de visboer)
1 eetllepel extra vierge olijfolie
50 gram roomboter
Grof zeezout (Fleur de Sel of Maldon), versgemalen zwarte peper (naar smaak)
Theelepel (vers) citroensap
Verse raket- of veldsla

1. Spoel de coquilles af onder koud stromend water en leg ze op keukenpapier om te drogen.
2. Dep de coquilles droog met wat keukenpapier.
3. Laat je (antiaanbak)pan goed heet worden en doe er de olijfolie in.
4. Voeg vervolgens het klontje boter toe. Dit gaat een beetje sissen en borrelen.
5. Wanneer de boter lichtbruin begint te worden, kun je de coquilles in de pan doen.
6. Bak het per kant ongeveer 1,5 tot 2 minuten maximaal (niet langer anders worden ze taai).
7. Doe wat zout, peper en de citroensap op de coquilles.
8. Haal de coquilles uit de pan, serveer ze op wat sla.
9. Voorzichtig met een lepel wat van de smaakvolle braadjus over de coquilles napperen.  


Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod