Recept: crostini's met burrata

Recept: crostini's met burrata

Door Job Joosse | 3 december 2020

De bewuste kerst

Waar voor de een het kerstdiner staat voor een groot gebraad op een overvloedig gedekte tafel, wordt dat door een ander weer heel anders ingevuld. Klein, intiem, met oprechte aandacht voor elkaar en voor de natuur.

Crostini’s met tomaat, burrata en verse basilicum

Ingrediënten (aperitief 4 personen):

1 afbakbroodje
3 rijpe trostomaten
1 burrata
Circa 8 blaadjes verse basilicum (fijn gesneden)
2 eetllepels extra vierge olijfolie
Mespuntje geplette en fijngehakte knoflook
Grof zeezout (Fleur de Sel of Maldon), versgemalen zwarte peper (naar smaak).
Aceto balsamico

1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
2. Snij met een scherp mes het afbakbrood in dunne plakjes en leg deze op een bakplaat.
3. Besprenkel de plakjes brood met wat druppels extra vierge olijfolie .
4. Bak de plakjes brood in circa 8 minuten goudbruin in de oven tot krokante crostini’s.
5. Snij de trostomaten in kleine blokjes en doe deze in een ruime mengkom.
6. Breng op smaak met de knoflook, extra vierge olijfolie, peper, zout en de basilicum. Laat dit mengsel 15 minuten op smaak komen.
7. Snij de burrata in kleine stukjes.
8. Verdeel de crostini’s op mooi serveerbord en doe met een lepel op elke crostini wat gemarineerde tomaat en burrata
9. Als finishing touch kan je op elke crostini nog een druppeltje goede aceto balsamico doen.


Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod