Gebraden bloemkool met koningsboleet, kappertjes en beurre noisette
Door Restaurant De Lage Vuursche | 25 november 2022
Ingrediënten (voor 4 personen): 1 bloemkool 140 gr koningsoesterzwammen 50 gr kappertjes 200 gr boter Een handje hazelnoten
Bereiden: Halveer de bloemkool en snij vanuit het midden 2 mooie steaks van 2 cm dik. Halveer deze zodat je 4 kleine steaks hebt. Breng op smaak met peper en zout. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de bloemkool in neutrale olie mooi bruin aan elke kant. Zet het vuur laag en voeg de in plakjes gesneden koningszwammen toe. Wals de paddenstoelen in de pan zodat zij ook gelijkmatig gebakken worden en voeg de kappertjes nog de laatste minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een apart pannetje de beurre noisette door de boter zachtjes bruin te laten worden. laat de boter inkoken tot er een mooie bruine kleur onstaat en een notige geur krijgt. Leg de bloemkoolsteaks op de borden en garneer met de zwammen en kappertjes. Schenk er de beurre noisette over en top af met de gehakte hazelnoot.
Door je persoonlijke gegevens te verwijderen wordt de toegang tot je account verwijderd.
Hierdoor kan je niet meer bij je bestelgeschiedenis en andere gegevens.