Kerststress? Welnee!

Kerststress? Welnee!

Door Elisa Duivestein | 13 december 2018

De kerstdagen komen steeds dichterbij. De kerstversiering hangt in de straten, de winkels liggen vol lekkernijen en om je heen klinkt steeds vaker ‘wat ga jij eigenlijk eten met Kerst?’

Waar velen vlekken in de nek krijgen van het idee een kerstdiner op tafel te toveren, vinden wij dat helemaal niet nodig. Verdeel bijvoorbeeld de gerechten onder de gasten. De een zorgt voor iets lekkers bij het aperitief, de ander het voorgerecht, enz… En degene met de minste keukensterren laat je het kaasplankje verzorgen of wat zoets voor bij de koffie. Zo hoef jij als gastheer of –vrouw er alleen maar voor te zorgen dat het huis er in kerstsfeer uitziet, de tafel mooi gedekt is, et voilà!

En wat dacht je bijvoorbeeld van een avondje ouderwets gourmetten? Kon je er een aantal jaar geleden echt niet mee wegkomen om te gourmetten met Kerst, is het nu weer helemaal terug. Niet dat we nog steeds kilo’s vlees overladen met kant-en-klare sausjes op tafel zetten. Nee, het is tijd voor gourmetten 2.0. Denk aan kwarteleitjes, oesterzwammen of Japanse omeletjes met tonijnsnippers. Minder vlees, meer verfijning.


En dan natuurlijk de wijn, want wat schenken we bij al dat lekkers. Ook dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. We hebben meerdere dinerselecties samengesteld, die afhankelijk van wat er op tafel staat, aansluiten bij het diner. (Zie onderaan deze pagina.) Zo hebben we de Okhuysen Kerstkist: succes gegarandeerd. In deze kist hebben wij van aperitief tot het dessert de lekkerste wijnen samengesteld. Ook hebben wij dit jaar drie extra dinerselecties in het assortiment, alle drie onder de zestig euro: dus aan elk budget is gedacht. De kerstkist en de drie extra dinerpakketten bestaan allemaal uit 6 flessen. Wij maken het makkelijk, zodat jij meer tijd kunt doorbrengen met je geliefden. Want minder tijd in de keuken of in de winkel, is immers meer tijd voor elkaar.

Hele fijne, warme en vooral smakelijke feestdagen gewenst!