Paasrecept: Gegrilde lamskoteletten met verse tuinbonen en nieuwe aardappeltjes

Paasrecept: Gegrilde lamskoteletten met verse tuinbonen en nieuwe aardappeltjes

Door Elisa Duivestein | 23 maart 2021

Lamsvlees is typisch iets voor het voorjaar, want dan is het vlees op z’n malst. Ga in dit geval dan ook voor de pure smaak en beperk het kruiden of marineren tot het minimale. De verse tuinbonen en nieuwe aardappeltjes maken het voorjaarsgerecht compleet.

Ingrediënten (voor 4 personen):
12 lamskoteletjes
600 gram nieuwe aardappelen
400 gram verse tuinbonen
2 sjalotjes
100 gram roomboter
1 el witte wijnazijn
2 tenen knoflook in de schil
2 takjes rozemarijn
Zeezout en versgemalen peper

1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was de aardappelen grondig en kook ze (in de schil) samen met de knoflooktenen en met een snufje zout beetgaar.
3. Breng in een andere pan ook water met een snuf zeezout aan de kook en blancheer de tuinbonen 2 tot 3 minuten. Giet af en spoel af onder koud water zodat ze mooi groen blijven.
4. Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de boter in een pan en schroei de koteletten aan beide kanten dicht.
5. Plaats de koteletten in een ovenschaal en zet nog 2 minuten in de oven. Draai ze vervolgens om en laat onder aluminiumfolie rusten.
6. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel uitstomen. Houd de knoflooktenen apart.
7. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
8. Bak de aardappelen in olijfolie tot ze een mooi kleurtje hebben en voeg op het laatst de fijngehakte rozemarijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
9. Pel en snipper de sjalot. Smelt in een andere pan wat roomboter en fruit hier de sjalot in aan. Voeg de tuinbonen toe en breng op smaak met peper, zout en een scheutje witte wijnazijn.
10. Serveer het lamsvlees met de aardappeltjes, tuinbonen en de zachte knoflook.


Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod