Film & Foto's Lustrumproeverij

Film & Foto's Lustrumproeverij

Door Maartje & Sylvana | 7 juli 2017

Zondag 2 juli organiseerden wij ter viering van ons 150-jarig bestaan een grootse Lustrumproeverij. Maar liefst 1750 Okhuysenrelaties kwamen naar de voor deze gelegenheid afgehuurde Kromhouthal in Amsterdam Noord en genoten van een dag vol wijnproeven, gesprekken met wijnmakers, masterclasses, happen en muziek. Een verslag!

De pret begon voor velen al op de ‘Okhuysenpont’. Deinend op de golven van het IJ, onder een wild wapperende Okhuysenvlag, speelde een accordeonist Franse chansons en zeemansliederen. Zo kom je snel in de stemming!

Eenmaal aan ‘De Overkant’ bevond je je in een mum van tijd in De Kromhouthal waar een welkomstteam je opwachtte met een proefboekje. Hierin stonden de 295 te proeven wijnen vermeld. Het gros van proevers ging direct aan de slag met een van te voren uitgestippelde wijnreis langs de wijnmakers. Voor wie lichtelijk in paniek raakte bij het zien van de enorme wijnselectie was er volop ‘hulp’. De wijnmakers zelf stonden namelijk achter de proeftafels. Zij weten uiteraard van de hoed en de rand van hun wijnen en vonden het fantastisch om hun kennis met de proevers te delen.

Naast het wijnproeven, kon er genoten worden van live muziek en van heerlijke happen bereid in de foodtrucks. Ook was er ieder uur een interessante Masterclass. Lidewij van Wilgen van Mas des Dames, Felipe Marín van Casa Marín, Marta Rovira van Mas d’en Gil, Samuel Guibert van Mas de Daumas Gassac en Jean-Noël Girard van Champagne Veuve A. Devaux verzorgden de Masterclasses, die goed bezocht werden en waar veel werd geleerd.

Hoe later het werd, hoe meer mensen zich installeerden aan de lange eettafels en op het zonnige terras aan het IJ, uiteraard met een hapje en een flesje Okhuysen lustrumwijn binnen handbereik. Wat zagen we veel vrolijke gezichten, serieuze proevers, enthousiaste wijnmakers en wat was het sfeertje goed!

We kijken met enorm veel plezier terug op deze proefdag. Dank voor jullie komst!