Door Onno Kleyn | 15 januari 2019
Dat was indrukwekkend, gisteren: de verticale proeverij van Sassicaia bij restaurant Parkheuvel. Sober gebracht, een piepklein gezelschap, glazen, flessen, de briljante hapjes van Erik van Loo pas na afloop. We proefden 10 keer dezelfde wijn, beginnend bij 2014 en eindigend met de 2005. Priscilla Incisa della Rochetta van Tenuta San Guido gaf toelichting, wij snuffelden en slurpten. Het overweldigendst was de consistentie. Natuurlijk waren er verschillen tussen je jaren, natuurlijk was er verschil in ontwikkeling. Maar de overeenkomsten waren veel groter. Elke wijn was duidelijk herkenbaar: Cabernet van Sassicaia. Kortom, een feest zoals ik maar zelden meemaak. Dank aan Xavier Kat van Wijnkoperij Okhuysen, die sinds vorig jaar de import voor zijn rekening neemt.
Bron: Onno Kleyn via Facebook.
Door je persoonlijke gegevens te verwijderen wordt de toegang tot je account verwijderd. Hierdoor kan je niet meer bij je bestelgeschiedenis en andere gegevens.