Kruger winnaar Perswijn!

Kruger winnaar Perswijn!

Door Elisa Duivestein | 24 oktober 2019

Op het Perswijn Wijnconcours 2019 is onze Chenin blanc uit Franschhoek van Kruger Family Wines als winnaar uit de bus gekomen in de catagorie Chenin tot 15.- Wat een eer! En wat een mooie wijn ook, deze heerlijke chenin van de talentvolle Zuid-Afrikaanse Johan Kruger.

Johan, in zijn beginjaren als wijnmaker gekroond tot Young South African Winemaker of the Year (2005), begon zijn carriere bij zijn vader in Stellenbosch, Sterhuis. Inmiddels is hij getrouwd, heeft hij samen met zijn vrouw Sofie twee kinderen én zijn ze hun eigen huis begonnen: Kruger Family Wines. Souplesse, elegantie en balans zijn hier de sleutelwoorden en met succes: overal ter wereld kennen de wijnen vele fans.

Wat de jury van de wijn vond?

Johan koopt zijn druiven op heel diverse plekken in de Westkaap, van Piekenierskloof tot aan Walker Bay, van oude en jongere wijngaarden. Hoofdzaak is dat het fruit goed en bijzonder is. Deze Chenin stamt uit Franschhoek, van een veertien jaar oude wijngaard op graniet, en is een plaatje van een wijn. Hij is spontaan vergist in roestvrijstaal met als doel alles fruitig te houden, maar de wijn is veel meer dan dat. Johan heeft zoals altijd de perfecte balans weten te vinden tussen aromatische expressie en fijne ingetogenheid, en tussen zoet, zuur en bitter. Een heel pure, verfijnde Chenin die zijn prijs meer dan waard is.

En kijk hieronder het filmpje van hoofdredacteur Ronald de Groot en senior editor Lars Daniëls: