Staycation!

Staycation!

Door Elisa Duivestein | 2 augustus 2018

Voor alle thuisblijvers, is het niet heel moeilijk om met dit prachtige weer in vakantiestemming te komen. Om je thuisvakantie te verrijken met nog nét even dat extra genietmoment, heeft Hubrecht Duijker twee heerlijke wijnen voor je geproefd. Echte zomerse aanraders!


2017 Cuvée Boogie - Rheingau, Weingut Altenkirch
"Verrassend dat zelfs in de traditionele Rheingau soms onconventionele witte wijnen worden uitgebracht. Zoals de Boogie 2017 die bestaat uit weissburgunder, scheurebe (uit Rheinhessen, vandaar de algemene herkomstbenaming Deutscher Wein), sauvignon blanc en riesling. Wat deze vineuze jamsession gaf, is een verkwikkende, heel licht tintelende, elegante wijn (11 procent alcohol) die naast zijn frisse, bijna mineralige zuren prettig wat fruit biedt van o.m. grapefruit, kruisbes en peer. De wijn werd bedacht en gemaakt door het deftig behuisde Weingut Altenkirch dat beschikt over 15 hectare steile druivenhellingen, tot 60 procent zelfs."

2017 Getariako Txakolina Blanco, Inazio Urruzola
"Arzak en andere Spaans-Baskische sterrenrestaurants schenken de wijnen Xabier Urruzola die in 2008, op 29-jarige leeftijd, een eigen domein stichtte. Hij noemde dit naar zijn vader, Inazio, en het telt een bescheiden 4 hectare. Daarnaast koopt Xabier nog druiven bij van 2 à 3 additionele hectaren. Zijn witte Getariako Txakolina 2017 werd voor 80 procent gemaakt van de regionale hondarribi zuri, aangevuld door gelijke delen chardonnay en petit courbu. Dit resulteerde in een zeer opwekkende, heel licht op de tong tintelende wijn die zo fris is als een zeebries, bijna zelfs een tikje ziltig, met weinig alcohol (10,5 procent) maar veel smaak, van groene vruchten, bladgroen en een kruidje. Super bij sushi."

Zie de aanbiedingsprijzen van deze twee zomerse toppers hieronder.