Château Barberousse

Château Barberousse

Door Stéphane Puyol | 17 april 2020

Bij het gehucht Le Bibey, op steenworp afstand van het stadje Saint-Emilion, ligt Château Barberousse van de sympathieke familie Puyol. Van een kasteel is hier overigens geen sprake, want het betreft niet meer dan een boerenhuis met een flinke schuur. In 1985 bezochten wij dit domein voor de eerste keer. Export kende Monsieur Puyol toen niet of nauwelijks, want zoals hij zei: “Mijn klanten wonen in Frankrijk, want ik spreek alleen maar Frans.” Inmiddels is het domein internationaal bekend. Zoon Stéphane heeft de algemene leiding overgenomen en de kwaliteit is mede dankzij een beter houtgebruik voor de opvoeding van de wijnen, nog verder gestegen. De wijngaarden zijn hier op de Bordelaise rechteroever voornamelijk aangeplant met merlot, aangevuld met cabernet franc en cabernet-sauvignon.

Barberousse wordt door liefhebbers gezien als een van de best bewaarde geheimen uit ons assortiment. Maar een geheim is het helemaal niet; wij roepen immers al jaren dat deze wijn té goed is voor zijn prijs. Bestel hem nu met extra proeverij-korting! - (24 t/m 27 april 2020)

In 2017, bij het 150-jarig jubileum van Okhuysen, waren we bevoorrecht om met het hele team een bezoek te brengen aan dit icoondomein uit ons assortiment. Met een bescheiden, maar uiterst hartelijke ontvangst van de gehele familie op het boerenerf, een leerzame tour door de wijngaarden en een uitgebreide proeverij van hun gulle (en betaalbare) Saint-Emilions voelden wij ons met recht geluksvogels. Niet voor niets is de leus van Stéphane Puyol: ‘Le vin est avant tout du raisin!’ wat vrij vertaald betekent: Wijn is boven alles (een weerspiegeling van) ‘de druif’! Geen poespas en chique termen dus, maar gewoon genieten van de heerlijke wijnen van La Famille Puyol!