Op zoek naar prachtige kwaliteitswijn? Bel ons gerust voor een persoonlijk wijnadvies of bestel direct en gemakkelijk online."/>
Domaine Cauhapé

Domaine Cauhapé

Door Henri Ramonteu | 17 april 2020

Domaine Cauhapé is het verhaal van Henri Ramonteu, een veeboer die geheel autodidact de beste wijnboer in zijn streek wordt. Het is al decennialang een vaste waarde in ons assortiment. Louis Kat ontdekte het domein tijdens een bezoek aan de streek in 1987 en in 1988 kwam het eerste oogstjaar bij ons binnen.

We are proud producers from the Pyrenees, famous for our gros manseng and petit manseng. Wines that every wine lover should discover! - (24 t/m 27 april 2020)
Jurançon ligt iets ten zuidwesten van de stad Pau op de uitlopers van de Pyreneeën in het zuidwesten van Frankrijk. Dit is het hart van de Béarn, een streek die maar weinig mensen kennen. Een bezoek aan Domaine Cauhapé is onvergetelijk. Glooiende heuvels met wijngaarden met op de achtergrond de hoge bergen van de Pyreneeën. De wijnen uit Jurançon zijn wit en worden gemaakt van lokaal typische druivenrassen als gros en petit manseng, camaralet, lauzet en courbu. De gros manseng speelt veelal de hoofdrol in de droge wijnen en de petit manseng, met zijn kleine bessen met een dikke schil, in de zoete wijnen van een late oogst. Petit manseng heeft daarnaast van nature een hogere zuurgraad die de zoete wijnen een buitengewone balans en elegantie geven.

Het zuidwesten van Frankrijk is vermaard om zijn verrukkelijke cuisine de campagne. Niet zelden zijn het zware gerechten met veel vet. De frisse zuren van de wijnen uit Jurançon passen perfect bij deze keuken. Daarnaast passen deze wijnen met hun expressieve karakter en vaak subtiele exotische tonen ook zeer goed bij gerechten met Aziatische invloeden van specerijen, gember, koriander en de momenteel populaire yuzu (Aziatische citrusvrucht).