Weingut Stadt Krems

Weingut Stadt Krems

Door Franz-Josef Gansberger | 17 april 2020

Weingut Stadt Krems is gelegen in de deelstaat Niederösterreich en mag zich rekenen tot het oudste wijndomein in Oostenrijk. Al in 1452 werd hier, aan de oevers van de rivier de Donau, wijn gemaakt. De prachtige wijngaarden vinden we op de terrasvormige, op het zuiden gelegen hellingen rond de stad Krems. Sinds jaar en dag is de gemeente Krems eigenaar van het uit 43 hectare wijngaard bestaande domein. Maar onder leiding van de bevlogen wijnmaker Fritz Miesbauer (aangesteld in 2003) maakte het weingut een enorme kwaliteitssprong en inmiddels is Stadt Krems een groot voorbeeld voor de andere domeinen in de omgeving.

De Grüner Veltliner Lössterrassen is een begrip, maar probeert u ook eens een van de andere wijnen van dit domein: Spectaculair mooi! - (24 t/m 27 april 2020)
Pure terroirwijnen maken op een duurzame manier luidt het credo van Fritz en samen met een geolied team haalt hij het beste uit de grüner veltliner- en riesling druiven naar boven. De wijnen vertellen over de herkomst van de druiven, het karakter van de streek en de eigenschappen van de druivensoorten. Authenticiteit staat voorop, elke wijn heeft zijn eigen bijzondere smaak. Daarnaast besteedt het team veel aandacht aan het behoud van biodiversiteit in de wijngaard en wordt het gebruik van herbiciden en insecticiden vermeden.

De wijnen van Stadt Krems zijn heerlijk zuiver en fris. Het continentale klimaat geeft koude winters, warme zomers en een lange, vaak droge en zonnige herfst. Die seizoenen dragen bij aan een optimale rijping van de druif. Inmiddels geldt de Lössterrassen al jaren als een van onze favoriete witte (huis)wijnen, maar ook de hogere cuvées blinken uit in een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Zum Wohl!