Recept: huisgemaakte tiramisu

Recept: huisgemaakte tiramisu

Door Job Joosse | 3 december 2020

De klassieke kerst

Kerst is hét moment om terug te vallen op tradities, en dan vooral familietradities. Van dat gerecht wat oma altijd voor de hele familie maakte tot die speciale wijn die alleen dan op tafel komt. Deze wijnen en gerechten staan garant voor mooie kerstherinneringen.

Huisgemaakte tiramisu

Ingrediënten (nagerecht, 8 personen)  

25 ml verse slagroom
75 gram witte basterdsuiker
4 middelgrote eieren
500 gram mascarpone
5 eetlepels amandellikeur
200 ml espresso
175 gram lange vingers
1 eetlepel cacaopoeder

1. Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
2. Scheidt de eieren en klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een lichtgele, romige crème.
3. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel hierna de slagroom erdoor.
4. Voeg de amandellikeur samen met de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Zorg ervoor dat de lange vingers het mengsel goed in zich opnemen.  
5. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel erover. Dek af met de rest van het mascarponemengsel.
6. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bestrooi voor het serveren met het cacaopoeder.
Dit gerecht is uitermate geschikt om van te voren klaar te maken, bijvoorbeeld de dag ervoor. Zo hoef jij je op de dag van het diner in ieder geval over het dessert niet meer druk te maken!
Liever niet een grote schaal maken en daarna over dessertbordjes verdelen maar meteen serveer-klaar? Neem 8 gelijke glaasjes die wat breder zijn zodat je de ingrediënten er makkelijk in kan verdelen. Volg dezelfde stappen en gebruik voor het mascarponemengsel eventueel een spuitzak.