Tijd voor feest!

Tijd voor feest!

Door Xavier Kat | 7 maart 2017

Het zijn drukke, maar heerlijke tijden op onze Haarlemse vestigingen. Ondanks dat we de viering van anderhalve eeuw Okhuysen van mijlenver zagen aankomen, is de bedrijvigheid rondom de viering nu pas echt in volle hevigheid losgebarsten. Het hele team van Okhuysen heeft mee mogen denken over het hoe en wat en dat heeft tot vele leuke ideeën geleid, waarvan er een aantal is uitverkoren om 2017 tot een extra bijzonder jaar te maken.

Theatershow in DeLaMar

Op 14 mei trappen we direct af met een wel heel bijzonder evenement. Op die avond brengen wij een ode aan de wijn. Dit doen we in het DeLaMar theater in Amsterdam, waarbij Beau van Erven Dorens ons meeneemt om vanuit allerlei invalshoeken de wijn te vieren. Zo zal Ann Demeester, directrice van het Frans Hals Museum en De Hallen, wijn vanuit de kunst benaderen, terwijl wijnschrijver Nicolaas Klei juist de literatuur als uitgangspunt kiest. Paul de Munnik en David Middelhoff bewieroken de wijn vanuit de muziek, terwijl Bas Hoeflaak en Peter van de Witte hun Droog Brood diep in de wijn zullen onderdompelen. Liefhebber Youp van ’t Hek zal de avond op eigen wijze afsluiten. Kortom, een heel bijzondere theateravond, die u niet mag missen! Hier vindt u alle info en kunt u uw tickets nú bestellen.

Lustrumproeverij Kromhouthal

We hebben voor deze dag de Kromhouthal aan het IJ afgehuurd, waar u met het speciale Okhuysenpontje vanaf Amsterdam Centraal heen kunt varen. Ruim vijftig producenten zullen aanwezig zijn om hun wijnen te laten proeven. Daarnaast zijn er volop hapjes, gezellige muziek en organiseren we de nodige masterclasses. U kunt zich hier inschrijven voor de lustrumproeverij.

Lustrumwijnen

Als vanzelfsprekend wilden we voor dit jaar ook jubileumwijnen creëren. En die moesten uitzonderlijk worden. We benaderden daarom twee van ’s werelds beste wijnmakers en vroegen beiden om samen met ons een wijn te creëren, te componeren. Zo komt de witte jubileumwijn van de hand van de grote Jean-Marie Guffens en de rode van niemand minder dan Jean-Louis Chave. De presentatie van deze wijnen zal iets later in het jaar plaatsvinden.

Vinée Vineuse - nieuwe stijl

Met al dit vrolijke nieuws rondom het lustrum zouden we bijna vergeten bij een ander heugelijk feit stil te staan: de volledige restyling van Vinée Vineuse. 150 jaar vonden wij een geschikt moment om ons huisblad Vinée Vineuse in een fris nieuw jasje te steken. Het zal wellicht even wennen zijn, maar we denken dat we met deze nieuwe uitstraling klaar zijn voor de toekomst! Doorgaans altijd vooruitkijkend, blikken wij in deze Vinée Vineuse volop terug op onze lange historie; een geschiedenis van 150 jaar import van kwaliteitswijnen!