Het feest is begonnen!

Het feest is begonnen!

Door Xavier Kat | 2 juni 2017

Wat is het toch leuk om feest te vieren. In ons geval een 150-jarig jubileum. Op het moment van schrijven ligt een zeer bijzonder jubileumevenement net achter ons: Laveloos, een avond vol wijn! Alhoewel bij veel mensen 14 mei 2017 in het geheugen gegrift zal staan als de dag dat Feyenoord landskampioen werd, voor ons was het een memorabele avond in een uitverkocht DeLaMar.

Ruim zeshonderd klanten waren naar de hoofdstad gekomen om samen met ons ‘de wijn te vieren’. Het programma, onder regie van Nico de Vries, geholpen door onze eigen Maartje van Veldhuizen, was zeer gevarieerd. Met prachtige optredens van Droog Brood, Nicolaas Klei, Ann Demeester, Paul de Munnik, David Middelhoff en Wouter Planteijdt en natuurlijk Youp van ’t Hek, kon het al bijna niet meer stuk. Met Martijn de Greve als vervanger van Beau van Erven Dorens, die helaas verstek moest laten gaan, hadden wij een briljant gastheer. De prachtig gemaakte documentaire van Hans Jonkers, Aad Kuijper, Bobbie Roelofs, Jackó Van ’t Hof en Gaby de Haan maakte het verhaal compleet. Tijdens de borrel na afloop, waarbij onze jubileumwijnen een centrale rol vervulden, werd nog lang gelachen en nagepraat. Voor ons heerlijk om te zien en te horen dat iedereen intens genoten had, in het besef dat we met zovelen een even intieme als unieke avond beleefd hadden.

Gelukkig was dit pas onze eerste jubileumactiviteit en dient de volgende zich al weer snel aan. Een evenement waar wij ons minstens zo op verheugen: op zondag 2 juli organiseren wij een grootse proeverij in De Kromhouthal in Amsterdam, in aanwezigheid van vijfenvijftig (!) trouwe Okhuysenproducenten, met eten van een tiental bijzondere foodtrucks en met diverse masterclasses georganiseerd door de wijnmakers. Dat kan niet anders dan een uniek proeffestijn worden!

Ook is het bijzonder om te zien dat zowel de regionale als landelijke pers onze lange historie interessant vindt en er graag over schrijft. Niet alleen van onze historie is men onder de indruk, maar ook van onze filosofie en manier van werken. Juist in een tijd waarin veel dingen snel en vluchtig zijn geworden, spreekt een bedrijf dat vasthoudt aan zijn oorspronkelijke waarden en tradities, blijkbaar tot de verbeelding. Wat die oorspronkelijke waarden zijn? Het rechtstreeks werken met de wijnboer. En alleen met boeren die zich onderscheiden door de kwaliteit van hun product en hun verantwoorde manier van werken. En dat altijd tegen een eerlijke prijs. Daarnaast vinden wij het belangrijk om onze klanten zorgvuldig en uitgebreid te informeren over al die heerlijke wijnen, de producenten die ze maken en de streken waar ze vandaan komen. Onze sensationele Lustrumwijnen zijn een perfecte afspiegeling van bovengenoemde inkoopfilosofie. Ze werden gemaakt door twee van de allerbeste wijnmakers: Jean-Marie Guffens en Jean-Louis Chave. Samen met hen stelden wij zeer zorgvuldig twee prachtige assemblages samen, waarvan wij hopen, nee, waarvan wij zeker weten, dat u ze heerlijk gaat vinden. Wij kijken er naar uit om met velen van u op 2 juli te kunnen toasten op nog vele goede jaren!