Wijn van het jaar!

Wijn van het jaar!

Door Maartje van Veldhuizen | 8 november 2017

Op maandag 6 november 2017 heeft onze 2016 Guilhem rouge van Moulin de Gassac de prestigieuze prijs ‘Proefschrift - Wijn van het Jaar’ gewonnen! De prijs werd uitgereikt door The Wine and Food Association, tijdens de vakbeurs Gastronomie | Fine Food Professional in Utrecht.

De 2016 Guilhem Rouge - Pays de l'Hérault van Moulin de Gassac won in de categorie ‘rood tot € 7,50’ en ontving van de kundige jury maar liefst een 9! De jury omschreef de wijn daarbij als volgt: “Syrah, carignan, grenache noir; veel kleur, intense geur; als altijd een slank postuur, verteerbaar met frisse tonen, wat tannine, ongecompliceerd, veel vulling, schoon en aangenaam doordrinkbaar.”

Wij doen niet aan alle wijnconcoursen mee. Vaak zijn concoursen verplicht om minstens eenderde van de ingezonden wijnen te bekronen met brons, zilver of goud. Dit maakt ze minder interessant en geloofwaardig. The Wine & Food Association kiest voor hun Proefschrift Wijnconcours al vanaf het begin een eerlijker en objectiever pad. Een Wijn van het Jaar is in zijn prijscategorie zonder twijfel de beste die door Nederlandse en Belgische importeurs op de markt wordt aangeboden.

Wij zijn er dan ook zeer trots op dat onze Guilhem de beste van Nederland is in zijn prijsklasse!


Vincent Oostlander met onze oorkonde.