Over Wijn

Door Maartje van Veldhuizen | 21 december 2017
Wat was 2017 een mooi jaar! Wij stonden op veel manieren stil bij ons 150-jarig bestaan; als team onder elkaar en natuurlijk ook samen met u, relaties van Okhuysen. In dit blog kijken we nog eenmaal terug op het onvergetelijke lustrumjaar. Opening lustrumjaar door burgemeester WienenOp 10 mei werd in het bijzijn van enkele journalisten het lustrumjaar officieel geopend door burgemeester Wien...
Lees meer
Door Maartje van Veldhuizen | 30 november 2017
Nu het einde van het jaar in zicht is, is ook de grote lijstjestijd weer aangebroken. In ‘wijn en food land’ zijn er twee lijstjes die alle professionals en veel liefhebbers in de gaten houden: de WINELIFE Magazine Hotlist en de FavorFlav Food top 100. Xavier Kat en zijn jarige Okhuysen scoorden ook dit jaar weer goed! WINELIFE Magazine Hotlist Het is inmiddels een mooie traditie dat het vrol...
Lees meer
Door Xavier Kat | 24 november 2017
Het jaar 2017 zal ons nog lang heugen. We vierden – het zal u niet ontgaan zijn – onze 150ste verjaardag. Met u, onze klanten, met onze producenten en met elkaar. Het lustrumjaar werd officieel geopend door de burgemeester van Haarlem, die met verve een magnumfles van onze jubileumbubbel met een speciale sabreersabel ontkurkte. Gedurende het hele jaar waren er grotere en kleinere activiteiten....
Lees meer
Door Maartje van Veldhuizen | 8 november 2017
Het zal u niet zijn ontgaan: ‘Monsieur Louis’, oud-directeur van Okhuysen, heeft een boek geschreven over zijn ervaringen als wijnkoper. Hij schreef dit boek op verzoek van zijn zoon Xavier, en in het kader van het honderdvijftig jarig bestaan van Okhuysen. In het boek leest u hoe Louis besmet raakte met het wijnvirus en rijdt u met hem door heel Frankrijk en delen van Spanje, op zoek naar ...
Lees meer
Door Menno Wigmore | 21 september 2017
Twee geweldige, onvergetelijke dagen in Bordeaux zijn moeilijk te evenaren, maar na een heerlijk ontbijt in ons hotel in het heuvelachtige Entre-Deux-Mers, vertrok de bus richting Saint-Émilion. Na de ruige terugrit de avond ervoor, hadden we gelukkig onze ‘eigen’ buschauffeur weer terug. Op deze laatste dag had hij zelfs een geluidsinstallatie geregeld, hiermee was de uitleg van Xavier bij a...
Lees meer
Door Kristi Gansner | 21 september 2017
We zijn deze zonnige zondag gestart met een klein rondje door de nevelachtige wijngaarden van Château Pey la Tour; een prachtig gezicht. Daarna genoten we van een heerlijk ontbijt en het verjaardagsplonsje van Jeroen en Woudt. Om 9.30 uur stapten we in de bus naar Bordeaux. Sobovi In Bordeaux worden we ontvangen door Christophe Bernard van de ‘Groupe Bernard’ die hier aan de kade al vier gene...
Lees meer
Door Bianca van der Ven | 21 september 2017
Wij, althans Wijnkoperij Okhuysen, bestaan dit jaar 150 jaar. Het gehele team wordt daarom getrakteerd op een heuse lustrumreis. Dat we gingen vliegen wisten we al langer, maar waarheen? In de weken voor de bekendmaking van de bestemming zijn wij in gedachten al heel Europa doorgereisd. Een mail van Xavier maakte ook niets duidelijk; hij had gebeld met het hotel in Portugal, de busmaatschappij in ...
Lees meer
Door Maartje van Veldhuizen | 26 juli 2017
Het kan u haast niet zijn ontgaan… speciaal voor ons 150-jarig bestaan hebben de wereldvermaarde wijnmakers Jean-Marie Guffens en Jean-Louis Chave een speciale lustrumwijn ontwikkeld. Hier ging natuurlijk heel wat aan vooraf. Wijnmakers als Guffens en Chave hebben het extreem druk en bovendien is er meer vraag naar hun wijnen dan dat er aanbod is. Wij wilden u meer over de bijzondere same...
Lees meer
Door Maartje & Sylvana | 7 juli 2017
Zondag 2 juli organiseerden wij ter viering van ons 150-jarig bestaan een grootse Lustrumproeverij. Maar liefst 1750 Okhuysenrelaties kwamen naar de voor deze gelegenheid afgehuurde Kromhouthal in Amsterdam Noord en genoten van een dag vol wijnproeven, gesprekken met wijnmakers, masterclasses, happen en muziek. Een verslag! De pret begon voor velen al op de ‘Okhuysenpont’. Deinend op de golve...
Lees meer
Door Xavier Kat | 2 juni 2017
Okhuysen bestaat 150 jaar! Dat vieren wij dit jaar groots met verschillende evenementen waar u hopelijk bij aanwezig zult zijn. Bij het vieren van een jubileum hoort natuurlijk ook een blik op de historie. In deze blog: De Renaissance. In Vinée Vineuse I verhaalden wij over de oprichting van het bedrijf en de verschillende generaties Okhuysen die elkaar opvolgden. De laatste Okhuysen ...
Lees meer
Door Xavier Kat | 2 juni 2017
Wat is het toch leuk om feest te vieren. In ons geval een 150-jarig jubileum. Op het moment van schrijven ligt een zeer bijzonder jubileumevenement net achter ons: Laveloos, een avond vol wijn! Alhoewel bij veel mensen 14 mei 2017 in het geheugen gegrift zal staan als de dag dat Feyenoord landskampioen werd, voor ons was het een memorabele avond in een uitverkocht DeLaMar. Ruim zeshonderd klan...
Lees meer
Door Xavier Kat | 17 mei 2017
Wat is het toch leuk om feest te vieren. In ons geval een 150-jarig jubileum. Hieronder een fotoverslag van een zeer bijzonder jubileumevenement: Laveloos, een avond vol wijn! Alhoewel bij veel mensen 14 mei 2017 in het geheugen gegrift zal staan als de dag dat Feyenoord landskampioen werd, voor ons was het een memorabele avond in een uitverkocht DeLaMar. Ruim zeshonderd klanten waren naar de hoo...
Lees meer
Door Jan van Lissum | april 2017
Wijnkoperij Okhuysen bestaat in 2017 150 jaar en vierde dit tijdens Wine Professional met een fraaie proeverij. Xavier Kat, inmiddels 15 jaar directeur en de dag ervoor in Hotel de l’Europe gehuldigd met een Wine Professional Diamonds Award, presenteerde een indrukwekkende serie topwijnen met jaargangen eindigend op een 7. Het team van Podium onder de Dom in Utrecht verzorgde de culinaire omlijs...
Lees meer
Door Louis Kat | 22 maart 2017
Vijftig jaar lang reed Louis Kat door Frankrijk op zoek naar de mooiste wijnen. In deze serie nemen wij u mee naar zijn favoriete wijnstreken. Wij bijten het spits af in de Loire. Joguet, een artiest in chinon“Pionieren in de voor rode Loire-wijnen zo bekende appellation Chinon ging mij moeilijk af. Bezoekjes aan domeinen leverden weinig op, óf omdat er te weinig voorraad was óf omdat de ...
Lees meer
Door Xavier Kat | 7 maart 2017
Bij het vieren van een jubileum hoort natuurlijk ook een blik op de historie. Dit jaar vindt u daarom in iedere Vinée Vineuse twee pagina’s met foto’s en verhalen uit de oude doos. Deze foto’s en verhalen delen wij uiteraard ook online graag met u. Alles begon met de familie Okhuysen toen Josephus Arnoldus Okhuysen, geholpen door zijn vader, zijn wijnhandel startte aan de Gierstraat 34 te...
Lees meer
Door Xavier Kat | 7 maart 2017
Het zijn drukke, maar heerlijke tijden op onze Haarlemse vestigingen. Ondanks dat we de viering van anderhalve eeuw Okhuysen van mijlenver zagen aankomen, is de bedrijvigheid rondom de viering nu pas echt in volle hevigheid losgebarsten. Het hele team van Okhuysen heeft mee mogen denken over het hoe en wat en dat heeft tot vele leuke ideeën geleid, waarvan er een aantal is uitverkoren om 2017 tot...
Lees meer
Door The Wine & Food Association | 9 januari 2017
Afgelopen zondag, 8 januari 2017, ontving Xavier Kat tijdens de 15e editie van Wine Professional de prestigieuze Diamond Award! De overige awards gingen naar Xiaohan Ji (chef-eigenaar HanTing Cuisine, Den Haag) en Martin van Nierop (RAI Amsterdam). De awards, ontworpen door juwelier Lyppens Langebrugsteeg in Amsterdam, werden op zondag 8 januari uitgereikt door Jan van Lissum, directeur van T...
Lees meer
Door Xavier Kat | 30 december 2016
En dan opeens is het zover: we zijn aanbeland in 2017! Voor het in 1867 opgerichte Wijnkoperij H.F.A. Okhuysen een bijzonder jaar, want we vieren dit jaar ons 150-jarig bestaan! Natuurlijk, het bedrijf veranderde tot twee keer toe van eigenaar, maar de oorspronkelijke Wijnkoperij bleef in al die jaren voortbestaan. Alles begon met de familie Okhuysen toen Josephus Arnoldus Okhuysen, gehol...
Lees meer

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!