Door Wat Schaft de Podcast, 5 april 2021
Chinese groene asperges met biefstuk en zwarte bonensaus
Groene asperges en heel veel smaakmakers. Samen met biefstuk een heerlijk Chinees gerecht.Ingrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen):- 500 gram biefstuk- 500 gram groene asperges- 1 uit (dunnen reepjes of ringen)- 5 tenen knoflook (fijngehakt)- 4 centimeter gember (fijngehakt of geraspt)- 2 eetlepels zwarte bonen- 2 eetlepels oestersaus- Zonnebloem of arachideolie- Peper en zoutKooksaus- 15 gram...
Lees verder
Door Wat Schaft de Podcast, 5 april 2021
Baskisch visstoofgerecht met asperges
Merluza Koxkera con espárragos – Baskische heek met asperges en venusschelpenIngrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen):- 500 gram witte asperges- 4 moten heek (ca. 200g per stuk)- 30 milliliter vierge olijfolie- 3 tenen knoflook (fijngehakt)- 1 half Spaans pepertje (fijngehakt)- 100 milliliter witte wijn- 3 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)- 24 grote venusschelpen- 25 milliliter water...
Lees verder
Door Wat Schaft de Podcast, 5 april 2021
Risotto met witte asperges en kaneel
Uit de Italiaanse provincie Veneto, zo naar de Nederlandse keuken. Door de toevoeging van kaneel nét even anders dan anders.Ingrediënten (voorgerecht voor 4 personen):- 500 gram witte asperges- 75 gram koude boter in blokjes- 100 milliliter witte wijn- 15 milliliter olijfolie- 300 gram risotto rijst (Carnaroli of Vialone Nano)- 650 milliliter groentebouillon - 2 theelepels gemalen kaneel- 25 gra...
Lees verder
Door Wat Schaft de Podcast, 5 april 2021
Hartige taart met groene asperges
Een blind gebakken bodem, een lekkere liaison met groene kruiden en afgemaakt met een jonge geitenkaas.Keukengereedschap:- Bonen of blindbakkorrelsIngrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen):- 500 gram groene asperges- 1 pak bladerdeeg in velletjes of aan een stuk (300-500 gram)- 200 gram zachte geitenkaas- 4 eieren- 300 milliliter crème fraiche- Bos gemengde verse kruiden (dragon, bieslook, bla...
Lees verder