Blogs

Ons kerstcadeau van dit jaar

Door Elisa Duivestein, 25 november 2021

Ons kerstcadeau van dit jaar

ls dank voor uw bestelling hebben wij dit jaar een cadeau samengesteld met een Nederlands tintje: Sauvignon Annabel van Ruud Maasdam en La Diva van Lidewij van Wilgen. Allebei wijnmakers van Hollandse bodem die met succes het avontuur aangingen in het buitenland. Bij een bestelling van €250,- of meer ontvangt u dit mooie geschenk t.w.v. €34,75!2018 La Diva rouge – Pays d’OcTerre des DamesD...

Lees verder
De oogst 2021 van start op Daumas Gassac

Door Samuel Guibert, 14 september 2021

De oogst 2021 van start op Daumas Gassac

Het oogstjaar 2021 trapte af met een koud eerste semester wat voor sommige druivensoorten gevolgen voor de groei had. Dan was er in april die vreselijke vorst, wat voor de witte wijnen van het domein een verlies van 60 tot 70 procent betekende. In juli had het zuiden van Frankrijk te maken met temperaturen die normaal in april voorkomen, waardoor de oogst op Daumas Gassac in geen 20 jaar zo laat v...

Lees verder
Rouge 2020: 'A legend in the making'

Door Samuel Guibert, 14 september 2021

Rouge 2020: 'A legend in the making'

Al 21 jaar...!2000 was een uitzonderlijke jaargang. Destijds zette ik mijn eerste stappen in het leerproces van Mas de Daumas Gassacs respectvolle vinificatiestijl naast onze vader Aimé Guibert; de oprichter van het landgoed en Vignerón. Twee decennia later bleek Daumas 2020 – het 43e oogstjaar geproduceerd door de familie Guibert – er een van een enigszins uitzonderlijke ges...

Lees verder
Oogstrapport Daumas Gassac Rouge 2020

Door Samuel Guibert, 14 september 2021

Oogstrapport Daumas Gassac Rouge 2020

De oogst van 2020 is als een delicaat muziekstuk. Een zacht, verzorgend klimaat heeft het rijkdom en evenwicht gegeven.De winter was koud maar niet ijskoud, zonder enige sneeuw. Het werd gevolgd door een lente met precies de juiste hoeveelheid regen, wat resulteerde in een krachtige start van de groeicyclus. 2020 werd gekenmerkt door milde omstandigheden, van snoei tot knopbreuk, en dan van bloeie...

Lees verder
Aan tafel met Estée Strooker

Door Xavier Kat, 3 september 2021

Aan tafel met Estée Strooker

De eigenaar van restaurant ’t Amusement in Arnhem heeft een hekel aan voedselverspilling en gaat samen met ons op zoek naar de nostalgie van het eten.Estées tienerdroom was om het theater in te gaan. Ze was gek op zang en dans, maar zag in dat ze toch vooral een leuke amateur was. Van koken hield ze ook, maar kok worden zag ze niet zitten. Dus bedacht ze dat ze er misschien wel over kon gaan...

Lees verder
Tour de Vigne: Terre des Dames

Door Lidewij van Wilgen, 3 september 2021

Tour de Vigne: Terre des Dames

Een persoonlijke rondleiding van Lidewij van Wilgen op haar domein.Sinds ik wijn maak, zijn mijn flessen te vin-den bij Okhuysen. Misschien kennen we elkaar van Proeven tussen de Stellingen; voor sommigen onder u is Terre des Dames zelfs de huiswijn! Daarom ben ik heel blij u nu eens persoonlijk rond te leiden. De Languedoc is de grootste wijnregio van Frankrijk. Nog steeds worden hier, in het ...

Lees verder