Blogs

Janny's Entecote marchand de vin

Door Janny van der Heijden, 25 november 2021

Janny's Entecote marchand de vin

Ingrediënten (voor twee personen)Wie dit gerecht nóg authentieker wil maken serveert op de entrecote nog twee plakjes gepocheerd merg.2 entrecotes, zout, peper, ca. 70 gram koude boter, 1 eetlepel olijfolie, 2 flinke sjalotten, 1 laurierblaadje, 200 ml rode wijn, 100 ml runderfond, 1 eetlepel gehakte peterselie.ReceptuurLaat het vlees minstens een half uur op kamertemperatuur komen. Pel en snipp...

Lees verder
Janny kookt met wijn

Door Janny van der Heijden, 25 november 2021

Janny kookt met wijn

In het najaar en de winter hebben we meer behoefte aan warme krachtige smaken en stoofschotels en drinken we meer rode dan witte wijn. Koken met wijn past bij uitstek in dit seizoen. Maar is er een strenge vaste regel bij het koken met wijn? Eigenlijk niet echt, want hoewel rode wijn bij rood vlees en witte wijn bij gevogelte de meest gebruikte regel is, vind ik een mooie grote Noordzeetong met ro...

Lees verder
Ons kerstcadeau van dit jaar

Door Elisa Duivestein, 25 november 2021

Ons kerstcadeau van dit jaar

ls dank voor uw bestelling hebben wij dit jaar een cadeau samengesteld met een Nederlands tintje: Sauvignon Annabel van Ruud Maasdam en La Diva van Lidewij van Wilgen. Allebei wijnmakers van Hollandse bodem die met succes het avontuur aangingen in het buitenland. Bij een bestelling van €250,- of meer ontvangt u dit mooie geschenk t.w.v. €34,75!2018 La Diva rouge – Pays d’OcTerre des DamesD...

Lees verder
Magische wijn: Château de Fargues

Door Job Joosse, 25 november 2021

Magische wijn: Château de Fargues

Sauternes, de koning der wijnen en wijn der koningen. De reputatie van deze streek in het zuiden van Bordeaux is groot. De wijnen zijn op hun best subliem, uniek en kunnen langer bewaard worden dan welke andere wijn uit de Bordeaux-streek dan ook. Maar om waarlijk grote sauternes te kunnen maken heb je doorzettingsvermogen, geduld, inzet en koppigheid nodig. Daarnaast moet je stalen zenuwen hebben...

Lees verder
De oogst 2021 van start op Daumas Gassac

Door Samuel Guibert, 14 september 2021

De oogst 2021 van start op Daumas Gassac

Het oogstjaar 2021 trapte af met een koud eerste semester wat voor sommige druivensoorten gevolgen voor de groei had. Dan was er in april die vreselijke vorst, wat voor de witte wijnen van het domein een verlies van 60 tot 70 procent betekende. In juli had het zuiden van Frankrijk te maken met temperaturen die normaal in april voorkomen, waardoor de oogst op Daumas Gassac in geen 20 jaar zo laat v...

Lees verder
Rouge 2020: 'A legend in the making'

Door Samuel Guibert, 14 september 2021

Rouge 2020: 'A legend in the making'

Al 21 jaar...!2000 was een uitzonderlijke jaargang. Destijds zette ik mijn eerste stappen in het leerproces van Mas de Daumas Gassacs respectvolle vinificatiestijl naast onze vader Aimé Guibert; de oprichter van het landgoed en Vignerón. Twee decennia later bleek Daumas 2020 – het 43e oogstjaar geproduceerd door de familie Guibert – er een van een enigszins uitzonderlijke ges...

Lees verder