Blogs

Recept: flensjes met eend

Door Job Joosse, 4 december 2020

Recept: flensjes met eend

De verrassende kerstNiets is zo leuk om af en toe te experimenteren in de keuken en nieuwe recepten uit te proberen. Verandering van spijs doet immers eten. Waarom zou je dat niet ook eens met kerst doen en je tafelgenoten verrassen?Huisgemaakte flensjes met in five spices geroosterde eendenborst, hoisinsaus en knapperige fijne groentenIngrediënten (voorgerecht, 6 personen)Ca. 600 gram eend...

Lees verder
Recept: huisgemaakte tiramisu

Door Job Joosse, 3 december 2020

Recept: huisgemaakte tiramisu

De klassieke kerstKerst is hét moment om terug te vallen op tradities, en dan vooral familietradities. Van dat gerecht wat oma altijd voor de hele familie maakte tot die speciale wijn die alleen dan op tafel komt. Deze wijnen en gerechten staan garant voor mooie kerstherinneringen.Huisgemaakte tiramisuIngrediënten (nagerecht, 8 personen)  25 ml verse slagroom75 gram witte basterdsui...

Lees verder
Recept: cheesecake

Door Job Joosse, 3 december 2020

Recept: cheesecake

DESSERT –  zacht en zoetLast but not least: de dessertwijn. Een feestelijk diner sluit je in stijl af met een passende wijn, want deze geeft ieder dessert extra allure. Een juiste dessertwijn brengt de smaken van zowel een zoet als een hartig nagerecht namelijk nóg beter naar voren.Cheesecake met citroen-sorbetijs en rood fruitIngrediënten (nagerecht 10-12 personen):Voor de chees...

Lees verder
Recept: pot-au-feu

Door Job Joosse, 3 december 2020

Recept: pot-au-feu

VOL ROOD –  kracht en karakterKrachtige smaken die tot leven komen bij klassiek winterse gerechten. Een bijzondere, volle rode wijn is een perfecte begeleider van veel vleesgerechten die met kerst op tafel komen. Geniet extra door de wijn uit een karaf en in grote glazen te schenken; staat ook nog feestelijk!Pot-au-feu van staartstuk met truffelaardappeltjes en wintergroenten Ingre...

Lees verder
Recept: Aziatische salade

Door Job Joosse, 3 december 2020

Recept: Aziatische salade

FRIS WIT –  zuiver en elegantHet kerstdiner gaat vaak van start met een licht gerechtje of klein hapje. Bijvoorbeeld iets Aziatisch – we koken steeds meer over de grens, ook met kerst. Fris wit is dan de perfecte begeleider, als tegenhanger voor het kruidige tot lichtpittige.Aziatische salade met garnalen, rijstnoedels en sesamIngrediënten (voorgerecht 4 personen):100 gram rijstn...

Lees verder
Recept: confit de canard

Door Job Joosse, 3 december 2020

Recept: confit de canard

SOEPEL ROOD – lichtvoetig en vol finesseIn deze wijnen met een vriendelijk karakter proef je het pure fruit terug. Soepel rood kan op veel momenten gedronken worden en is in de winter een ideale schakel tussen wit en krachtiger rood, of bij een tussengerecht. Heerlijk bij de wat lichtere vleesgerechten of bij een groentegerecht.Confit de canard met wortelpuree en een sinaasappel-cognac jusIng...

Lees verder