Blogs

Terroirwijnen uitgediept: Mens

Door Max Funcke, 12 november 2021

Terroirwijnen uitgediept: Mens

We spreken van een terroirwijn als je de herkomst ervan op basis van de geur, smaak en structuur kunt vaststellen. Meerdere factoren spelen hierbij een rol: de bodem, het klimaat, de druif en de mens. De eerste drie van deze factoren hebben we in de eerdere artikelen van deze serie reeds besproken. In dit vierde en laatste deel bespreken we de invloed die de mens heeft op de unieke herkenbaarheid ...

Lees verder
Sassicaia: het verhaal achter de mythe

Door Thierry Somers, 25 november 2021

Sassicaia: het verhaal achter de mythe

Vorig jaar stonden we aan de poort van Petrus. Dit jaar reisden we af naar Bolgheri voor een exclusief bezoek aan Tenuta San Guido. Daar wordt de iconische Sassicaia gemaakt, de wijn die Italië op de internationale wijnkaart zette.I FROZE MY ASS FOR THE 81 SASS stond op een button die werd uitgedeeld aan mensen die in de rij stonden om een fles Sassicaia 1981 te bemachtigen bij de drankenwinke...

Lees verder
Het grote wijn-spijs debat

Door Xavier Kat, 25 november 2021

Het grote wijn-spijs debat

Wat is de kunst van het combineren van wijn en spijs? We vroegen het aan enkele specialisten. Een diepgaand verslag van een goed gevulde avond.We zitten bij Café Parlotte op de Westerstraat in Amsterdam, een van de allerleukste wijnrestaurants die we kennen, vol liefde en aanstekelijk enthousiasme vormgegeven door Margot Los en haar team. Aan tafel zitten Niek Beute, voormalig sommelier van Re...

Lees verder
Witte chocolademousse op een cacaobodem met frambozen

Door Geoffrey van Melick - Oxalis, 25 november 2021

Witte chocolademousse op een cacaobodem met frambozen

Geoffrey hield niet van school, maar wel van koken. Daarin wilde hij als kind al de beste zijn. Met dit doel voor ogen begon hij aan een groot avontuur via Arzak, The Fat Duck en ‘t Nonnetje naar zijn eigen restaurant, Oxalis in West-Friesland. Voor Vinée Vineuse drie van dit jaar deelde Geoffrey zijn levensverhaal met ons tijdens een uitgebreid interview. Hij kookte toen een van zijn succesger...

Lees verder
Janny kookt met wijn

Door Janny van der Heijden, 25 november 2021

Janny kookt met wijn

In het najaar en de winter hebben we meer behoefte aan warme krachtige smaken en stoofschotels en drinken we meer rode dan witte wijn. Koken met wijn past bij uitstek in dit seizoen. Maar is er een strenge vaste regel bij het koken met wijn? Eigenlijk niet echt, want hoewel rode wijn bij rood vlees en witte wijn bij gevogelte de meest gebruikte regel is, vind ik een mooie grote Noordzeetong met ro...

Lees verder
Ons kerstcadeau van dit jaar

Door Elisa Duivestein, 25 november 2021

Ons kerstcadeau van dit jaar

ls dank voor uw bestelling hebben wij dit jaar een cadeau samengesteld met een Nederlands tintje: Sauvignon Annabel van Ruud Maasdam en La Diva van Lidewij van Wilgen. Allebei wijnmakers van Hollandse bodem die met succes het avontuur aangingen in het buitenland. Bij een bestelling van €250,- of meer ontvangt u dit mooie geschenk t.w.v. €34,75!2018 La Diva rouge – Pays d’OcTerre des DamesD...

Lees verder