Banner

Getvoila & Okhuysen

Toon aanbod
In samenwerking met Getvoila hebben wij een luxe wijnpakket voor de feestdagen samengesteld. Het pakket bestaat uit drie gastronomische topwijnen die niet zouden misstaan op de wijnkaart van menig sterrenrestaurant: een heerlijk frisse champagne om het menu feestelijk mee te beginnen, een prachtige witte bourgogne van topwijnmaker Jean-Marie Guffens en een klassieke rode bordeaux van de linkeroever.
 
Champagne Brut Réserve Dom Basle, Delavenne
Deze champagne is een assemblage van 60% pinot noir en 40% chardonnay uit de oogstjaren 2015 en 2016. De druiven komen uit de grand-cru-wijngaarden van het dorp Bouzy. In de neus heerlijke aroma’s van groene appels-, rijpe kweepeer en vers gebakken brood. De lange rijping sur lie geeft een romige textuur. De smaak is geconcentreerd met veel rijpheid en een fijne structuur. Dit is een champagne die heerlijk is als aperitief, maar die ook prima tijdens het diner kan worden door geschonken, bijvoorbeeld bij frisse voorgerechten. Pure kwaliteit!
 
2021 Mâcon-Bussières 'Vignes de Montbrison', Maison Verget
Prachtige witte bourgogne (100% chardonnay) uit het zuidelijke deel van de Bourgogne. Het genie achter Maison Verget is Jean-Marie Guffens, een van de grootste wijnmakers uit de Bourgogne. Voor deze wijn koopt hij druiven in van boeren in de Bourgogne met wie hij vaak al jaren samenwerkt. Ze weten inmiddels precies wat ze van Guffens kunnen verwachten en andersom ook. Hoe het land wordt bewerkt, wanneer er geplukt wordt, Jean-Marie bepaalt. Deze manier van werken zorgt voor wijnen met de onmiskenbare Guffens-signatuur: een prachtige zuurgraad, een mineraal karakter en rijp fruit. Een niveau dat maar weinig domeinen halen. De chardonnaydruiven komen uit de Vignes de Montbrison’, een perceel dat dicht bij Vergisson ligt, tegen de bekende appellation Pouilly-Fuissé aan.
 
2018 Saint-Estèphe, Château Tour de Marbuzet
Château Haut-Marbuzet is één van de oudste chateaus van Saint-Estèphe, op de linkeroever van Bordeaux. De wijngaarden zijn prachtig gelegen op aflopende hellingen vol kalkhoudende klei en kiezel met uitzicht op de rivier de Gironde. De 75 hectare wijngaard zijn beplant met 50% cabernet-sauvignon, 40% merlot en 10% cabernet franc en petit verdot. Directe buren zijn de beroemde chateaus Montrose en Cos d’Estournel. Gedrieën behoren ze elk jaar tot de top van de appellatie. De 2018 heeft een neus vol rijp fruit, als bramen en zwarte bessen, en een hint van cederhout. Dit is een heerlijke rijke wijn met rondeur, sappig fruit, mooie ronde tanninen en veel lengte. Hiermee zet je echt iets bijzonders op tafel.

Prijs pakket is inclusief verzendkosten 
Lees verder

Duur actie: tot en met 10 januari 2024